Cristian Cioaca a fost condamnat in anul 2014 la 15 ani de de inchisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte, chiar daca anchetatorii nu au reusit sa gaseasca trupul Elodiei Ghinescu! Fostul politist isi ispaseste acum pedeapsa in spatele gratiilor!

Cazul Elodia a tinut ani de zile prima pagina a ziarelor din Romania! Povestea trista s-a terminat cu condamnarea lui Cristian Cioaca pentru uciderea sotiei lui! Chiar inainte sa isi afle pedeapsa, fostul politist a dezvaluit la Tribunalul Arges ca stia ca Elodia Ghineascu il inseala si ca el i-a fost infidel, sustinand ca discutase cu aceasta si convenisera sa divorteze.

In noaptea cand procurorii sustina ca si-a ucis sotia, el a sustinut atunci ca a fost plecat la Pitesti, la femeia cu care avea o relatie. Cristian Cioaca a sustinut atunci in fata magistratilor ca in 29 august 2007 – atunci cand a fost vazuta Elodia pentru ultima data – ca a avut o singura discutie cu Elodia Ghinescu despre posibilitatea de a divorta.

”Incepusem o relație și așa am considerat că este normal și firesc. Amândoi eram de acord cu divorțul, dar nu s-a discutat nimic despre partajul bunurilor. Pe 29 august am discutat singura dată cu Elodia despre un eventual divorț, asta pentru că aveam o relație cu altcineva și Elodia a fost de acord cu asta. Știam despre ea că mă înșela, dovada sunt e-mail-urile în care ea spune cu cine a fost în Dubai. De asemenea, concediile le-a petrecut împreună cu acel bărbat. Chiar și în vara anului 2007 au fost împreună în vacanță, fără copii. Niciodată Elodia nu s-a interesat de ceea ce făcea copilul în țară, la părinții mei”, a declarat atunci Cristian Cioacă, în sala de judecată.

„Soția mea lipsea frecvent de acasă, uneori chiar și o săptămână, motivând că are procese în alte localități, dar nu exista o stare tensionată între noi, așa cum scrie în rechizitoriu. Rechizitoriul este unul fantezist, se presupune că am omorât-o, am tranșat-o și am transportat cadavrul. Nu pot să spun nimic despre dispariția Elodiei sau despre petele de sânge. Sunt nevinovat de uciderea soției. Domnule președinte, nu îmi aduc aminte ce am făcut acum o lună, credeți că îmi mai amintesc de atunci schimbul de ture? Pe 5 septembrie, a avut loc cercetarea la fața locului. Atunci nu s-a găsit niciun stropuleț de sânge. Sângele s-a găsit în jurul orei 11.00, polițiștii m-au plimbat prin Brașov și, la întoarcere, mi s-a spus că s-au găsit urme. Nu am cum să explic petele de sânge găsite în portbagaj, schimbător de viteze și tocul pistolului. (…) Suntem în Săptămâna Patimilor și vreau să știți că așa cum judecați, așa veți fi judecat!”, s-a adresat magistratului Cristian Cioacă.

Procurorii arată în rechizitoriu că în noaptea de 29 spre 30 august 2007, „pe fondul unor relații conflictuale preexistente legate de un iminent divorț generat de presupusele relații extraconjugale ale soților, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuțiile au degenerat, context în care Cristian Cioacă i-a aplicat soției sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia”.

Ulterior, Cioacă a dus trupul soției sale în cada băii principale, unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde mai ușor. „Folosind o geantă de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumpărase în timpul vacanței în Dubai, precum și perdeaua de duș din baia aferentă dormitorului (aceasta din urmă fiind menită a împiedica eventualele scurgeri de sânge), inculpatul Cioacă Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru în portbagajul autoturismului și le-a ascuns într-un loc necunoscut. S-a constat și lipsa unor obiecte, precum: un cuțit cu lungimea de 25-30 cm, două prosoape, geanta de voiaj și perdeaua de duș”, notează procurorii în rechizitoriu.