Maramures. Zona recomandata turistilor de catre jurnalistii Euronews

Maramures. Zona recomandata turistilor de catre jurnalistii Euronews
Maramures. Zona recomandata turistilor de catre jurnalistii Euronews

Maramures. Este. cu siguranta, una dintre cele mai frumoase regiuni din tara noastra. Frumusetea acestor locuri deosebite nu a scapat neobservata nici cand vine vorba de presa straina. Nu de putine ori, orase sau obiective turistice din Romania au intrat in topurile internationale.

De data aceasta, jurnalistii de la Euronews au fost impresionati de zona nordica a tarii noastre. Au ales sa recomande in cadrul rubricii lor de travel o anumita regiune din Romania. Jurnalistii straini au avut doar cuvinte de lauda la adresa acestei zone, mai ales a lacasurilor de cult.

Maramures. Zona recomandata turistilor de catre jurnalistii Euronews

Lacasurile de cult „par desprinse din basme”, sustin ei. Multe dintre cladirile si bisericile de aici sunt vechi de peste 400 de ani. Majoritatea se afla pe lista patrimoniului mondial UNESCO, au subliniat jurnalistii de la Euronews, anunta clickpentrufemei.ro.

„Regiunea indepartata din nord-vestul Romaniei are un stil arhitectural unic, cu biserici inalte, in forma de turn si acoperisuri care impodobesc peisajul. Aceste sate pot parea desprinse din lumea basmelor, dar sunt locuri din viata reala“, au subliniat ziaristii straini.

Maramures. Regiune cu o oferta turistica bogata

„Descoperiti bisericile gotice unice din indepartata regiune a Maramuresului”, mai recomanda echipa Euronews. Jurnalistii ii indeamna pe straini sa viziteze acest tinut desprins din poveste.

Avem, cu siguranta, o tara superba. Plina de peisaje de vis, de cultura si istorie, dar si de orase care atrag mii de turisti anual. Romania este o tara fascinanta, cu zone pitoresti, traditii pastrate din timpurile stravechi si o gastronomie cu mancaruri atat de bune, de te lingi pe degete. Chiar daca esti adeptul drumetiilor la munte sau vrei sa stai pe plaja, tara noastra iti ofera cate putin din fiecare.

Maramures este judetul cu numeroase oferte turistice. Printre atractiile de aici, se numara: Cimitirul Vesel din Sapanta, Statiunea balnenara Ocna Sugatag (cautata de turisti datorita proprietatlor curative ale apei sarate in afectiunile reumatismale, ginecologice sau dermatologice), Manastirea Barsana, Drumul verde din Maramures, Turbaria de la Hoteni, Mocanita si Moara din Sacel.