Maria Basescu are o pensie de 10 ori mai mica decat a sotului

Maria Basescu are o pensie de 10 ori mai mica decat a sotului
Maria Basescu are o pensie de 10 ori mai mica decat a sotului

La o varsta de 68 de ani, fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, se poate lauda cu o cariera politica implinita. A fost presedinte al tarii pentru nu mai putin de zece ani, intre anii 2004 si 2014. Anterior carierei prezientiale, el a fost primar general al capitalei, iar inainte de asta, comandant de nava. Pe sotia sa, Maria Basescu, a cunoscut-o in tinerete si de atunci ea ii este alaturi in fiecare moment.

Eleganta si discretie

Discretia si bunul gust ar fi principalele caracteristici care ar descrie-o pe fosta prima doamna a Romaniei. Eleganta si tacuta, Maria Basescu rareori facea declaratii publice.

Recent, s-au aflat informatii despre veniturile actuale ale celor doi soti, din declaratiile lor de avere.

Maria Basescu, pensie ridicol de mica

La capitolul pensii, situatia este usor bizara. Desi fostul presedinte al tarii primeste o pensie de aproximativ 13.000 de euro anual, sotia sa are o pensie de doar 1.350 de euro pe an.

Averile fostei familii prezidentiale

Daca vorbim despre fostul presedinte al Romaniei, el mai detine si doua terenuri in capitala, inchiriate de la Primaria Capitalei si un apartament de 250 de metri patrati, cumparat in 2003.

La capitolul masini, se observa o modestie care spune multe – doar o Dacia Duster si un Ford B-Max.

Pe langa acestea, Traian Basescu mai detine si bijuterii, tablouri si ceasuri in valoare totala de 171.000 de euro. Impreuna cu sotia sa, Maria Basescu, detine 10 conturi bancare, ce insumeaza aproximativ 250.000 de euro. O suma mai consistenta este reprezentata de titlurile de stat la Ministerul Afacerilor, in valoare de 444.000 de euro, conform Adevarul.ro.

Pentru ca a fost presedinte, Traian Basescu primeste anual o indemnizatie de 200 de mii de lei (41.600 EUR). Din salariul de europarlamentar a castigat 41.500 de euro si functia de senator a fost platita cu 1200 de euro pe luna, pana in luna mai a lui 2019, la care se mai adauga si dividende si cupoane din titlurile de stat, in valoare totala de 16.500 de euro.


Sursa si foto: okmagazine.ro