Printesa Diana a fost un model pentru femei si barbati din lumea intreaga nu doar pentru caracterul si personalitatea sa, ci si pentru aparitiile fara de cusur care implicau munca – discutii cu designeri, stil de viata moderat, reguli alimentare si un meniu care sa cuprinda aproape de toate, dar sa nu fie exagerat. Bucatarul ei a venit cu detalii despre ce preferinte avea sotia Printului Charles cand venea vorba de mancare.

Meniul zilnic al Printesei Diana. Ce prefera sa manace?

Pentru bucatarul Darren McGrady de la Palatul Buckingham Printesa Diana a fost sefa perfecta. Acesta a povestit cu drag despre „cei mai frumosi ani ai sai” petrecuti alaturi de Lady Di intr-o carte de bucate in care fiecare reteta are alaturi cate o amintire deosebita din acea vreme. McGrady a fost chef-ul regal al monarhiei britanice pret de 11 ani, iar in patru dintre ei a lucrat cu Printesa Diana, unde locuia cu William si Harry, dupa separarea de fiul Reginei Elisabeta a II-a.

Aceasta era foarte apropiata de angajatii sai, iar atunci cand nu avea invitati venea si-si serva fara arogante masa in bucatarie, timp in care statea de vorba cu ei. Bucatarul isi aminteste de o scena in care Diana a venit la bucatarie pentru a-l ruga sa-i faca o cafea, iar dupa ce a vazut ca este ocupat i-a spus sa stea linistit pentru ca-si va face singura. Dupa ce s-a tratat de bulimie, aceasta a inceput sa manance foarte sanatos, urmand un regim strict slab in grasimi. Atunci evita carbohridratii si alimentele cu grasimi saturate.

Meniul Printesei Diana. Ce prefera sa manance si ce ii sfatuia pe copii cand venea vorba de alimentatie?

Era foarte stricta cand venea vorba de alimentatie

„Dianei îi plăceau cartofii fierți dați prin albușuri de ou și boia, iar carnea de pui o consuma mereu fără piele, spune chef-ul. De asemenea, ii placeau mult ardeii si vinetele umplute, prefera supa de sparanghel la pranz si oua posate in crusta la micul. Printesa era foarte riguroasa, asa ca nu „pacatuia” niciodata. Atunci cand voia o gustare sanatoasa se strecura in bucatarie si fura cate un pumn de stafide, dar iubea painea cu unt si budinca la desert.

Desi avea reguli pe care nu el incalca atunci cand venea vorba de mancare, Printii William si Harry erau sfatuiti de ea sa manance orice poftesc. Deseori baieti doreau sa li se prepare placinta ciobanului, pizza, cartofi umpluti la cuptor cu mozzarela si tarta cu banane.