Milioane de pensionari, umiliti! Lovitura care le distruge orice speranta

Milioane de pensionari, umiliti! Lovitura care le distruge orice speranta
Milioane de pensionari, umiliti! Lovitura care le distruge orice speranta

Silvia Petre este presedintele Asociatiei de Pensionari Timis. Ea sustine ca propunerea recenta legata de marirea pensiilor, cu doar 3 la suta, nu poate fi acceptata. Pensionarii ar fi pregatiti sa iasa in strada atat timp cat va fi nevoie. Ea mai sustine si ca aceasta amanare a majorarii pensiilor pana la incheierea procesului de recalculare este un veritabil plan de exterminare a pensionarilor.

Milioane de pensionari, umiliti! Lovitura care le distruge orice speranta

“Intelegeam daca se majorau pensiile cu 8%, cum s-a promis in campania electorala. Dar pentru faptul ca nu se majoreaza si nu se acorda nici inflatia pana in septembrie – octombrie, cand vrea doamna ministru sa dea, propun sa ramana (banii, n.r.) pentru minister, poate mai face un vicepremier cu acesti bani. Ca la munca ne ducem noi si fara sa ne trimita dansa, pentru ca suntem nevoiti, pentru ca la ora actuala nu se poate supravietui.

Ganditi-va la inflatie, la ce preturi sunt. Iarna nu a trecut si mai aveam de platit foarte multe. Pentru noi e dezastru. Iar propuneare anuntata de domnul Hossu, pensionarii nu o accepta. Nu suntem asistati social. Mergem pana la Bruxelles, sa afle Europa. Suntem pe 23 februarie in instanta la Curtea de Apel si vom contesta pana la Bruxelles, sa stie toata Europa ce se intampla in Romania cu banii pensionarilor. Este o bataie de joc, o sfidare totala.

Noi nu suntem asistati social. Ganditi-va ca, la farmacii, pensionarii isi cumpara doar jumatate din reteta. Asa ceva nu s-a intamplat niciodata. Am inteles, pensii mici. Dar asa bataie de joc, sa nu acopere nici inflatia?

Trebuia din luna ianuarie, pe legea 263 in vigoare, sa acopere inflatia si sa respecte legea. Dar acest guvern nu respecta nimic. De aceea pensionarii sunt in strada si vor fi, in continuare, chiar daca vine gerul. Chiar daca nu ne-a terminat pandemia si ne termina gerul, noi vom fi in strada cat va fi nevoie.

La ora actuala, un pensionar care n-a muncit niciodata are 800 de lei. Unul care a muncit 20 sau 30 de ani are 900 de lei. Ce matematica stiu? Ce fac cu noi? E bine ca a pornit actiunea de a-i verifica pe cei care n-au muncit si iau ajutoare sociale, dar asta dureaza cativa ani si nu stiu daca noi vom putea rezista. Probabil, asta e scopul: sa ne termine mai repede”, a spus Silvia Petre intr-o interventie la Antena 3.