Mircea Badea a facut o serie de declaratii ingrijoratoare cu privire la urmatoarea perioada. Celebrul moderator de la Antena 3 a comentat miscarile importante care s-au derulat pe plan international in ultimele 24 de ore.

Mircea Badea a facut un scenariu ingrijorator dupa vizita lui Nancy Pelosi in Taiwan, care a atras deja o reactie ostila din partea Chinei. Mulți experți nu exclud un nou conflict militar.

Cu toate acestea, Mircea Badea nu crede că există un „pericol teribil” ca tensiunile dintre China și Statele Unite să escaladeze din punct de vedere militar. Totuși, renumitul prezenator TV se așteaptă la un alt scenariu, unul care ar putea avea repercursiuni în toate colțurile lumii.

„Deocamdată, în momentul în care ne găsim, nu cred că există un pericol teribil de izbucnirea unui conflict militar între China și Statele Unite din atât de multe motive încât nu mă apuc acum să le dezbat”, a precizat Mircea Badea.

Vedeta de la Antena 3 a comentat modul în care China și-a etalat arsenalul militar. El se așteaptă la exerciții militare în apropiere de Taiwan, dar fără ca acestea să ducă la un conflict de amploare în următoarea perioadă.

În schimb, Mircea Badea crede că un război economic între China și SUA este foarte posibil. Un astfel de scenariu este unul sumbru și ar putea afecta toată planeta.

„China a scos pe stradă niște rachete, le-a plimbat de colo-colo. E în regulă, am văzut că au rachete, am înțeles, nici nu-mi imaginam că n-au chinezii rachete, că vor face niște exerciții p-acolo, vor face, în apropiere de Taiwan, că ,e ,vorba aia, colo.

Deci, nu cred că începe, cel puțin mâine-poimâine-răspoimâine, săptămâna viitoare, într-o lună, nu cred că începe un conflict, un nou conflict militar pe planeta Pământ.

Ceea ce însă cred că va începe de mâine, dacă nu cumva din seara asta, din noaptea asta, este un război economic. Deci chinezii pot să facă multe lucruri, foarte multe lucruri”, a spus Mircea Badea.