Lumea muzicala din Romania este in stare de soc de cateva zile, din momentul in care s-a aflat despre disparitia artistului NOSFE! Medicul Monica Pop a explicat ce i-ar fi provocat moartea cantaretului, iar anumite detalii din stilul sau de viata ar putea fi, de fapt, cauza.

La trei zile de la moartea subită a lui Nosfe de la Șatra Benz, raportul medico-legal a arătat că artistul a suferit un infarct. Totuși, ce a provocat acest infarct este încă necunoscut. Cu puțin timp în urmă, în cadrul unei intervenții la Antena 3, medicul Monica Pop a dezvăluit care ar putea fi, de fapt, cauza decesului.

Medicul a început prin a preciza că nu este cazul să se meargă pe varianta unui deces provocat de consumul de substanțe interzise și a vorbit despre pericolele epuizării și a stilului de viață plin de adrenalină al artiștilor.

„Nu cred că e cazul să vorbim din start despre substanțe. (…) În primul rând, sunt total împotriva aceste epuizări. Este caracteristică multor tineri și nu este deloc ok. (…) Să nu mai spuneți niciodată cu adrenalina, pentru că e o mare prostie. Adrenalina face o vasoconstricție mare și poate provoca orice. (…) Adrenalina este ceva foarte nociv. Cineva care are o predispoziție cât de mică, despre care habar nu are, se poate întâmpla ce ați văzut, la orice vârstă”, a spus medicul Bianca Pop, la Antena 3.

Totodată, specialistul a tras un semnal de alarmă asupra consumului de cafea și băuturi energizante, care poate fi fatal, cum ar fi posibil să fi fost în cazul lui Nosfe.

„Știu foarte bine ce se întâmplă cu artiștii în general, ei nu se duc ( n.r. la analize) decât atunci când sunt într-o stare proastă cu sănătatea. (…) Bineînțeles că beau toți cafele, beau băuturi energizante. Asta este o mare gafă pentru orice fel de pacient, pentru orice fel de om care nu știe el că e pacient, dar uite că se întâmplă. Băuturile energizante se vând, eu n-aș vinde așa ceva niciodată, n-aș permite. Am văzut și elevi de școală care fac așa ceva. Foarte multe grijă cu lucrurile astea și cu adrenalina mai încet, dacă se poate, deloc”, a continuat specialistul.

Moartea lui NOSFE a venit ca un fulger în inimile fanilor și colegilor de breaslă ale artistului. Șatra Benz a făcut anunțul trist pe rețelele de socializare, însă deși nu au menționat cauza decesului, au subliniat că se află într-o perioadă cât se poate de delicată.

”Cu regret și durere vă anunțăm ceva ce nu ne-am fi dorit să vă anunțăm niciodată. Fratele nostru NOSFE a plecat dintre noi azi noapte. Ne aflăm într-o situație delicată și procesăm cu greu pierderea.

Orice gând bun și orice susținere morală ajută enorm. Momentan e tot ce putem comunica. Te iubim frate! Somn senin și trecere lină!”, este mesajul postat de trupă, pe rețelele de socializare.

La scurt timp după ce tragicul mesaj, colegii de trupă au ținut să se afle public și cauza decesului artistului născut pe 24 martie 1985, la Galați. 

”Vă rugăm să nu mai răspândiți informații false despre împrejurările morții lui Nosfe. Nu s-a sinucis, nu a murit în somn. A suferit un infarct la scurt timp după concertul de azi noapte. Până la un comunicat concludent din partea noastră, faceți doar presupuneri. Respectați-ne liniștea în aceste momente delicate”, este mesaj trupei Șatra Benz.