Nava atacata de pirati in Oceanul Atlantic: patru persoane au fost rapite, intre care si un marinar roman. Pozitia SLN in aceasta situatie

Nava maritima cu romani atacata de pirati in Oceanul Atlantic
Nava maritima cu romani atacata de pirati in Oceanul Atlantic

O nava cu romani a fost atacata de pirati in Oceanul Atlantic. Patru persoane care se aflau la bord au fost rapite. Printre acestea se afla si un navigator roman. Care este pozitia Sindicatului Lier al Navigatorilor in aceasta situatie?

Nava cu romani atacata de pirati in Oceanul Atlantic. Comunicat SLN

Sindicatul Liber al Navigatorilor a anuntat prin cadrul unui comunicat ca patru navigatori au fost rapiti in ultimul atac de piraterie. Nava se afla in Golful Guineei, loc unde astfel de incidente s-au mai petrecut. Patru marinari, printre care si un roman, aflati la bordul unui tanc petrolier au fost rapiti de pirati. Printre cele 23 de persoane de pe nava se aflau rusi, romani si filipinezi. La momentul actual, nava se afla in siguranta cu restul echipajului la bord. Sursa citata a aratat ca autoritatile au fost notificate de acest incident, cu mentiunea ca este pentru a 24-a oara cand se indica astfel de probleme in apele Golfului in anul curent, cu 122 de echipaje rapite de pe nave, arata datele din Dryad. Atacul a fost raportat in sptele unui sir de rapiri reusite in zona in doar o luna. Sindicatul considera ca zona Golfului Guineei trebuie securizata cat mai urgent.

“Atacul tancului Agisilaos înregistrat în Insulele Marshall a fost raportat pe 29 noiembrie 2020, în timp ce acesta se afla la cinci mile marine de la marginea de vest a Golfului Guineei şi la 22 de mile marine la vest de Togo. Echipajul navei a încercat să evite îmbarcarea prin manevre evazive, dar nu a avut succes. Petrolierul ar fi avut la bord 23 de membri în echipaj înainte de incident, inclusiv cetăţeni ruşi, români şi filipinezi”, se arată în comunicatul Sindicatului Liber al Navigatorilor.

Comunicat SLN

“Apele maritime din vestul Africii rămân periculoase pentru navigaţie. Sindicatul Liber al Navigatorilor, în cor cu organizaţiile navigatorilor din toată lumea reunite sub ITF, consideră că zona Golfului Guineea trebuie securizată cât mai urgent din acest punct de vedere. Pirateria este un real pericol pentru navigatori şi nu de puţine ori aceste atacuri barbare au dus la pierderea vieţii mai multor navigatori, în ciuda faptului că aceste rapiri vizează direct un scop material, acela de a obţine sume de bani din partea răpitorilor”
Sindicatul Liber al Navigatorilor