Chiar daca este foarte activ pe scena politica, Nicusor Dan are grija si de familia sa. Sotia ii este mereu alaturi si au grija amandoi de fata lor, Aheea.

Este lesne de inteles de ce toata lumea vorbeste acum despre Nicusor Dan. A castigat la alegeri postul de primar general al capitalei. A invins-o astfel pe Gabriela Firea, fostul primar.

Planuri de viitor

Intrebat despre planurile sale de viitor in ceea ce priveste cariera de primar, Nicusor Dan a spus „Sa stiti ca sunt mai bucuros pentru bucuria voastra decat pentru propria mea bucurie. Ii asigur pe bucuresteni ca vom incepe schimbarea in bine a administratiei publice. Bucurestiul are oameni muncitori, creativi, care au reusit in mediul privat, academic, si cu o administratie pe masura, Bucurestiul nu poate decat sa reuseasca. Ii asigur pe bucuresteni ca vom colabora cu ei. Primaria generala nu poate fi condusa in stilul Ceausescu. Vreau sa va obisnuiti de acum cu ideea ca primaria este partenerul vostru„.


Cum si-a intalnit sotia

Stim cam tot ce se poate sti despre viata lui in politica, dar cum se descurca acasa? Nicusor Dan este Casatorit cu Mirabela Gradinaru, pe care a cunoscut-o in urma cu 15 ani.

„Ne-am cunoscut in anul 2005, pe vremea cand eu eram studenta in Bucuresti, la Geografie. Imi aduc aminte ca se terminase sesiunea de examene, aveam bilet sa ma intorc acasa, dar chiar in ziua aceea s-a intors o prietena ce fusese plecata cu bursa Erasmus in Franta. Am renuntat sa ma mai intorc acasa si am iesit cu mai multi prieteni. Am zis sa mergem seara in Club A, clubul pe care noi il frecventam in serile de dupa sesiune sau de dupa zilele in care aveam proiecte, iar atunci l-am intalnit pe Nicusor. Sau el m-a intalnit pe mine. Nu stiu daca a fost dragoste la prima vedere, dar a fost chimie, atractie, asta a fost sigur. Apoi, lucrurile au venit de la sine”, declara Mirabela Gradinaru.

Cine este Nicusor Dan, noul primar al Bucurestiului?

Nicusor Dan, nascut in 20 decembrie 1969 in Fagaras, este un activist civic si matematician roman. A fost initiator si fost presedinte al partidului Uniunea Salvati Romania. El a fost candidat pentru functia de primar general al Bucurestiului la alegerile din iunie 2012 si alegerile locale din 2016, consilier general al municipiului Bucuresti in 2016 si, din decembrie 2016, deputat de Bucuresti. La alegerile locale din 2020 a fost ales in functia de primar general al capitalei.

Dupa un doctorat in matematica in Franta, Nicusor Dan s-a intors in tara. Aici a fondat Scoala Normala Superioara Bucuresti, o institutie stiintifica avand scopul de a indruma spre cercetare pe cei mai buni studenti romani. Cunoscut drept fondator al asociatiei Salvati Bucurestiul, care militeaza pentru respectarea legii in dezvoltarea urbana a Bucurestiului, Nicusor Dan si-a bazat campania electorala pe ideea de a crea un Bucuresti in care „sa ne placa sa traim”.

In luna iunie 2015, Nicusor Dan a lansat platforma politica Uniunea Salvati Bucurestiul, alaturi de care isi propunea sa castige alegerile locale din 2016 pentru postul de primar general si pentru consiliul general al municipiului Bucuresti. La alegerile din 2016, a obtinut locul al doilea in cursa pentru postul de primar, cu un procent de 30,5% si a fost ales consilier general al Bucurestiului.


Sursa: okmagazine.ro
Foto: haihuin2.com