Nicolae Ciuca, noul premier al Romaniei, a dat prima sa declaratie de la numirea in functia de premier al Romaniei. Astazi, el a enumerat prioritatile guvernului pentru viitorul apropiat.

„Am continuat masurile economice in vederea sprijinirii celor afectati de aceasta criza”

„Incepand de ieri am preluat conducerea interimara a Guvernului Romaniei pana la formarea noului executiv in perioada urmatoare vom continua sa focalizam atentia guvernului pe prioritatile legate de gestionarea pandemiei covid-19 punerea in aplicare a strategiei de vaccinare am continuat masurile economice in vederea sprijinirii celor afectati de aceasta criza si de asemenea ale un focalizate ia pe ceea ce inseamna finalizarea anului financiar 2020 si pregatirea anului financiar 2021”, spune Nicolae Ciuca.

Noul premier a informat si ca va continua sa activeze in functia de Ministru al Apararii, simultan cu exercitarea noilor atributii.

Cine este noul premier al Romaniei

Ludovic Orban si-a dat demisia, iar in locul sau a fost numit Nicolae Ciuca. Presedintele Romaniei a luat act de demisia premierului si l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe Nicolae Ionel Ciuca.

Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Ludovic Orban din functia de prim-ministru al Romaniei. Presedintele l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe Nicolae Ionel Ciuca, pentru a indeplini atributiile pana la formarea noului guvern.

Nicolae Ciuca s-a inscris in PNL in luna octombrie si a candidat la alegerile parlamentare pentru un loc in Senat. A fost sef al Statului Major si a cerut trecerea in rezerva in 2019. Atunci generalul Nicolae Ciuca a fost propus sa ocupe functia de ministru al apararii, iar aceasta functie impune sa fie ocupata de un civil.

Mai mult, Nicolae Ciuca s-a implicat in perioada pandemiei in gestionarea crizei sanitare, furnizand inclusiv manageri militari pentru spitalele aflate in dificultate.

Ludovic Orban a demisionat

Premierul Ludovic Orban si-a anuntat, luni, demisia din fruntea guvernului. „Am decis sa imi depun mandatul de premier, dupa un an si o luna in care Romania s-a confruntat cu o perioada extrem de dificila. Guvernul, dupa demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de presedintele Romaniei”, a anuntat Ludovic Orban.


Sursa: Antena 3
Foto: Libertatea