O femeie a baut un pahar cu zeama de varza, in fiecare dimineata. Nu pentru mahmureala, asa cum stim cu totii despre leacul din popor. Atat varza murata, cat si zeama sunt gustoase, folosite de romani in numeroase preparate, dar si recomandate de catre specialistii din domeniu. Ce efecte a observat femeia dupa cateva zile?

Citeste si: Un ingredient banal face diferenta la varza murata. Reteta iti aduce aminte de copilarie

Aceasta metoda de conservare este una foarte veche, utilizata in popor. Se pregateste varza din timp si se foloseste saramura. Sarea din apa are rolul de a elibera acidul lactic, care pastreaza astfel calitatile din aceasta leguma minune. Daca o consumam cu grija, pentru ca are totusi un continut mare de sodiu, ne putem bucura de numeroase beneficii pentru sanatate.

O femeie a baut un pahar cu zeama de varza in fiecare dimineata

Zeama de varza te poate ajuta sa previi imbolnavirile si sa reduci riscul de infectare. Daca bei zilnic moare de varza, vei avea un ten mai curat, precum si o digestie optima, cu probiotice. Pentru ca este bogata in acidul lactic, asa cum mentionam anterior, previne aparitia bacteriilor nocive in intestine.

Citeste si: Cum se pune corect varza la murat. Secretul gospodinelor de la tara

Este un leac babesc minunat pentru constipatie, balonare, digestie lenta, dureri ori crampe abdominale. Actioneaza ca un laxativ, ajutandu-te sa slabesti mai rapid si mai sanatos. In plus, stimuleaza eliminarea toxinelor din organism. Tocmai de aceea, persoanele care au acnee pot scapa usor si mai rapid de ea.

O femeie a baut un pahar cu zeama de varza. Zeama ajuta si la prevenirea aparitiei calculilor renali si a bolilor cardiace pe baza de potasiu, informeaza eva.ro. Reduce riscul de osteoporoza si stimuleaza imunitatea datorita continutului mare de vitamina C. Mai contine si fier, mineralul care ajuta organismul sa transporte oxigenul prin corp. Daca vrei sa eviti riscul de anemie, este recomandat sa bei acest lichid.

Citeste si: Bicarbonat de sodiu peste varza murata. Cel mai util truc pentru toate gospodinele. Rezultatul este uimitor

O mancam de cele mai multe ori intr-o salata simpla cu piper si putin ulei sau in diverse preparate romanesti, dar nu stim cat este de benefica si ce valori nutritionale are leguma fermentata. Pentru a-si patra calitatile, se scufunda in saramura preparata natural, nu conservata cu otet. Este sugerat sa fie lasata la fermentat in butoaie de stejar sau in borcane de sticla, nu in vase din aluminiu sau tabla zincata.