O femeie a mancat o banana in fiecare seara. Dupa o perioada, a observat un efect nebanuit. A inceput sa aiba un somn mult mai linistit si mai odihnitor. Daca ai probleme de acest gen si nu stii ce sa mai faci, nu este nevoie sa folosesti pastile. Exista o alta varianta mult mai sanatoasa si mai gustoasa. Ce au descoperit oamnenii de stiinta?

Citeste si: Alimentele minune pentru un somn linistit. Ce trebuie sa mananci neaparat seara

Se pare ca o singura banana mancata inainte de culcare poate fi o solutie perfecta pentru un somn bun. Acest fruct contine numeroase substante nutritive, favorizand somnul. Sunt bogate in carbohidrati, care induc acea stare de somnolenta. Nu ne cauzeaza probleme, fiind glucide care se digera rapid, asa ca nu ne va chinui stomacul in timpul somnului.

O femeie a mancat o banana in fiecare seara. Ce a observat dupa cateva zile a lasat-o masca

Mai mult decat atat, banana contine vitamina B6, un element cheie folosit de organism pentru producerea celebrei melatoninei. Este numit si hormonul somnului, fiind eliberat in corp pe timpul noptii, anuntand corpul ca este timpul sa doarma. Cei care sufera de insomnie sau au probleme cand incearca sa adoarma, iau adesea suplimente cu melatonina, scrie clickpentrufemei.ro.

Insa, odata cu trecerea timpului, acestea isi pierd efectul. Banana mai contine si potasiu si magneziu, mineralele care iti relaxeaza muschii. Asa poti dormi linistit, fara griji, in fiecare noapte. Daca mananci o banana de aproximativ 200 de grame atunci consumi 10% din doza zilnica recomandata de potasiu si 12% din doza recomandata de magneziu.

Citeste si: Alimentele care inlocuiesc ouale si lactatele in post. Asa poti manca sanatos

Tot acest fruct mai contine si triptofan, aminoacidul care este responsabil pentru sintetizarea serotoninei, cunoscuta drept hormonul fericirii. Daca mananci pe timpul zilei, nu trebuie sa iti faci griji. Nu te va lua somnul instant, pentru ca acest proces este influentat si de alti factori.

Citeste si: Alimente care reduc pofta de mancare. Trebuie sa le consumi zilnic ca sa slabesti