O femeie a pus bicarbonat de sodiu peste fructe. Ce a vazut pe coaja lor dupa cateva minute

O femeie a pus bicarbonat de sodiu peste fructe. Ce a vazut pe coaja lor dupa cateva minute
O femeie a pus bicarbonat de sodiu peste fructe. Ce a vazut pe coaja lor dupa cateva minute

O femeie a pus bicarbonat de sodiu peste fructe. Romanii le consuma zilnic, dar nu sunt atenti la un detaliu extrem de important. Specialistii ne recomanda sa spalam bine toate fructele. Da, inclusiv bananele sau portocalele. Pe langa ceara care este folosita pentru conservarea lor, multe au si urme de pesticide pe coaja.

In momentul in care cureti fructul, atingi zona potential periculoasa. Apoi pui degetele pe interiorul fructului, care este consumat. Una dintre cele mai sanatoase si mai utile substante pentru curatarea fructelor este banalul bicarbonat de sodiu. Costa foarte putin si este la indemana oricui. Dar face minuni pentru sanatatea noastra.

O femeie a pus bicarbonat de sodiu peste fructe

Unii specialisti sustin ca bicarbonatul de sodiu ar reusi sa elimine pana la 96% din pesticidele regasite in fructe si legume. Este aliatul tau de baza in bucatarie, dar si cand vine vorba de curatenie. Asa poti evita cu succes utilizarea unor substante toxice, care ar putea avea efecte negative, scrie eva.ro.

Stim deja ca acest praf minune este excelent pentru persoanele cu stomacul sensibil. Este util si pentru diverse preparate culinare, pentru albirea hainelor ori pentru spalatul pe dinti. Insa, putini au idee despre trucul cu bicarbonat pentru fructele din comert. Ce spun, de fapt, cercetatorii despre aceasta utilizare neobisnuita?

O femeie a pus bicarbonat de sodiu peste fructe. Conform unui studiu stiintific, trebuie sa scufunzi fructul in apa cu bicarbonat, timp de doua minute. Asa se indeparteaza o cantitate mult mai mare de pesticide, decat prin simpla spalare cu apa de la robinet.

Daca doresti sa elimini aproape complet substantele toxice, trebuie ca fructele si legumele sa fie tinute mai mult in acest amestec.

Se pare ca aproximativ 12-15 minute in apa cu bicarbonat de sodiu sunt suficiente pentru ca noi sa consumam un aliment mult mai sanatos. In testul oamenilor de stiinta, au fost utilizate doua pesticide: tiabenzadolul si fosmetul. Acestea sunt folosite frecvent in industria alimentara.

Ce s-a intamplat dupa cateva minute

O femeie a pus bicarbonat de sodiu peste fructe. Tiabenzadolul este un fungicid care poate sa penetreze coaja legumelor si a fructelor. Are efecte nocive pentru ficat si rinichi. Fosmetul este o substanta activa insecticida cu care sunt stropite anumite fructe. Acesta patrunde in coaja lor, fiind toxic pentru organism.

Solutia din apa si bicarbonat este extrem de eficienta. Conform concluziei specialistilor, elimina pana la 80% din tiabenzadol si 96% din fosmet. Poti folosi praful ca un exfoliant, cu care sa masezi coaja fructelor si legumelor tari, precum pepenii sau cartofii. Daca le speli in chiuveta, adauga cateva linguri de bicarbonat in apa, apoi le lasi la inmuiat circa 15 minute.