O mie de insule. Arhipelagul misterios dintre Canada si SUA

O mie de insule. Arhipelagul misterios dintre Canada si SUA
O mie de insule. Arhipelagul misterios dintre Canada si SUA

O mie de insule. Numele arhipelagului suna ca un tinut dintr-un basm, dar el exista. O constelatie de insule care par de-a dreptul magice. Numele nu acopera intregul mister al locului. Acest arhipelag de pe raul Saint Lawrence, se intinde pe Ontario si statul New York la granita SUA-Canada. El consta, de fapt, dintr-un numar total 1.864 de insule.

Unele sunt mari, de aproximativ 40 de mile patrate. Altele nu sunt mult mai mult decat aflorimente stancoase. Si printre acestea, veti gasi castele gotice, faruri istorice, vase naufragiate si conace impunatoare. Regiunea poate fi explorata din aer cu elicopterul sau pe apa, prin excursii cu barca si folosind caiace. De asemenea, puteti vedea si ce se ascunde sub suprafata.

O mie de insule. Arhipelagul misterios dintre Canada si SUA

Se organizeaza grupuri pentru excursii cu scufundatori, care ii ghideaza pe oaspeti catre unele epave. Cele care pot fi explorate includ cea a A.E. Vickery, care s-a scufundat in 1889 alaturi de Rock Island Reef Light; America, care poate fi gasita la o adancime de 75 de metri, langa Castelul Jordstat, si Arizona, care s-a scufundat in 1922 in 25 de metri de apa pe malul sudic al insulei Wolfe.

O mie de insule. Zona poate fi, de asemenea, explorata intr-un mod limitat, dar spectaculos, cu masina. Podul international extrem de fotogenic, numit Thousand Islands International, a fost construit in 1937 si modernizat in 1959. Se intinde pe 8,5 mile si ofera soferilor vederi uluitoare asupra nenumaratelor aflorimente ale arhipelagului.

O mie de insule. Podul este, de fapt, impartit in cinci sectiuni care leaga autostrada 81 din SUA de autostrazile 137 si 401 din Canada. Prima sectiune, care pleaca de pe continentul SUA, face legatura cu insula Wellesley. O parte din ea este un parc de stat desemnat, care ofera o plaja cu nisip, un teren de golf cu noua gauri, trasee de drumetii si mai multe locuri de campare.

O mie de insule. Soferii care se indreapta spre vest isi croiesc drum prin punctul de control al frontierei catre Hill Island, acasa la nepretuitul turn al arhipelagului celor 1000 de insule. Un lift duce vizitatorii in varf, unde ii asteapta peisaje fascinante. La coborare, ii asteapta o inghetata. Sectiunea finala a sistemului de poduri traverseaza insulele Constance si Georgina inainte de a ajunge pe continentul canadian, scrie Daily Mail.