O noua ordonanta de urgenta in Romania. Cum vor fi tratate cazurile usoare si medii de COVID-19, dar si asimptomaticii

O noua ordonanta de urgenta in Romania. Cum vor fi tratate cazurile usoare si medii de COVID-19, dar si asimptomaticii
O noua ordonanta de urgenta in Romania. Cum vor fi tratate cazurile usoare si medii de COVID-19, dar si asimptomaticii

O noua ordonanta de urgenta in Romania. Ministru Sanatatii, Nelu Tataru, a facut anuntul joi, 15 octombrie. Pacientii cu forme usoare si medii de Covid-19, dar si cei asimptomatici, vor putea ramane acasa. Vor fi sub atenta monitorizare a medicilor de familie. In schimb, cazurile grave vor fi spitalizate, a adaugat Nelu Tataru. El a mai declarat ca guvenul pregateste o ordonanta de urgenta in acest sens. Aceasta va fi emisa saptamana viitoare.

O noua ordonanta de urgenta in Romania. Ce a anuntat ministrul Nelu Tataru

„Avem in pregatire o ordonanta de urgenta pentru cazurile medii si usoare de boala, asimptomatice, sa ramana la domiciliu, sub supravegherea si monitorizarea medicului de familie, urmand ca mijloacele de transport de la Departamentul pentru Situatii de Urgenta sa-i ia programat pentru investigatiile suplimentare paraclinice. In momentul in care apare simptomatologia, ei sunt dusi si internati in unitatile spitalicesti”, a declarat Nelu Tataru joi, anunta Digi24.

O noua ordonanta de urgenta in Romania. Ministrul Sanatatii a mai precizat si ca medicii de familie vor avea niste contracte separate, suplimentare, cu Casa de Asigurari de Sanatate. Prin acestea pot face monitorizarea prin telemedicina. De asemenea, pot presta servicii medicale la Directia de Sanatate Publica pentru anchete epidemiologice.

Coronavirus versus raceala. Cum se deosebesc cele doua, de fapt

Ne aflam la inceputul unei perioade interesante din punct de vedere al sanatatii. Pe de o parte, la inceputul anului a explodat pandemia de coronavirus. De cealalta parte, ne aflam la inceputul obisnuitului sezon de raceli si gripe. Simptomele comune dar si virulenta oarecum asemanatoare si diferentele foarte mari intre severitatea urmarilor imbolnavirii vor crea probleme.

Coronavirus – simptome identice, dar o cu totul alta boala

O noua ordonanta de urgenta in Romania. Tusim. Ne doare gatul, sau stranutam. Ne curge nasul si avem febra si dureri. E raceala, e gripa, e coronavirus? Trebuie sa fac ceva? Ma duc la spital? Stau acasa? Am de ce sa-mi fac griji? Am nevoie de medicamente, sau imi fac un ceai?

Acestea sunt cateva din intrebarile la care o sa incercam sa raspundem incele ce urmeaza, avand in vedere problemele nou aparute in urma raspandirii infectiei cu coronavirus. Citeste AICI toate detaliile despre deosebirile dintre cele doua.