Otrava din mancare. Ingredientul toxic pe care romanii il consuma zilnic

Otrava din mancare. Ingredientul toxic pe care romanii il consuma zilnic
Otrava din mancare. Ingredientul toxic pe care romanii il consuma zilnic

Otrava din mancare. Alimentele pe care romanii le consuma zilnic, la fel ca bauturile din comert, ascund niste ingrediente extrem de toxice. Consumul acestora ne poate cauza probleme grave de sanatate, dar putini au idee cat de periculoase sunt, de fapt. Astazi va explicam ce se intampla in corp cand mancam un produs care contine aspartam.

Acest indulcitor sintetic este numit E951 si a devenit unul dintre cele mai utilizate in domeniu productiei alimentare. Reprezinta o neurotoxina, care contine metanol, una dintre cele mai periculoase otravuri metabolice. Conform unor studii, poate duce la aparitia a peste 70 de boli. Concluzia oamenilor de stiinta este alarmanta.

Otrava din mancare. Ingredientul toxic pe care romanii il consuma zilnic

Aspartamul este utilizat, de obicei, pentru prepararea multor bauturi din magazine. Asta deoarece are o capacitate de indulcire de 200 de ori mai mare decat cea a zaharului natural. Mai este folosit si pentru diverse alimente sau pentru guma de mestecat, conform clickpentrufemei.ro.

Consumul excesiv de E951 poate avea efecte adverse precum: cefalee, insomnie, tulburari de vedere, auz si memorie, dificultati de concentrare si mentinere a atentiei. Mai poate provoca si ameteli, oboseala si palpitatii, lipsa de calciu sau scaderea acuitatii senzoriale (miros, gust, pipait, sensibilitate la durere).

Cu timpul, se poate ajunge chiar la aparitia unor afectiuni precum: gripa, boli de plamani, infectii urinare si intestinale. Mai mult decat atat, cercetatorii sustin ca aspartamul joaca un rol vital in aparitia unor probleme grave de sanatate precum: tumorile cerebrale, scleroza multipla, malformatiile sau diabetul. Aceasta substanta poate provoca tumori mamare, uterine, cerebrale, tiroidiene si chiar pancreatice.