Oxford admite eroarea de fabricatie a testelor pentru vaccinul anti-COVI-19. Autoritatile americane se indoiesc de eficienta acestuia

Expertii de la Oxfrod au admis o eroare in fabricatia vaccinului anti-COVID-19
Expertii de la Oxfrod au admis o eroare in fabricatia vaccinului anti-COVID-19

Vaccinurile anti-COVID-19 sunt in continua derulare in cele mai mari laboratoare din lume. Specialisti din toate colturile au dezvaluit cum stau testele pentru celebrul antidot si care e rata de functionalitate a acestuia. Din pacate, Oxford a recunoscut ca s-a produs o eroare de fabricatie care s-a rasfrant asupra testului.

Oxford recunoaste eroarea de fabricatie a testelor anti-COVID-19

Universitatea Oxford si AstraZeneca au recunoscut in cursul zilei de miercuri eroarea produsa care le-a incetinit lucrurile in contextul fabricarii vaccinului contra celebrului virus. Problema intampinata de specialisti a ridicat multe semne de intrebare cu privire la rezultatele preliminare ale vaccinului care este in continuare in experiment. Aceste detalii vin in vederea publicului la scurta vreme dupa ce compania si universitatea au descris vaccinul ca fiind “extrem de eficient”. Un alt semn de intrebare ar fi motivul pentru care doar unii dintre participantii la studiu au primit doze mai mici. Aici vorbim de aproximativ 2.741 de persoane care au primit o jumatate de doza de vaccin urmata de o doza completa, in timp ce 8.895 de persoane au primit din start doua doze complete, conform The Teleghapf.

Cum au reactionat pacientii?

Grupul de voluntari care a primit o doza mica si una complet- – la distanta de o luna – pare sa fie mult mai bine protejat decat cei care au primit doua doze complete. Primul caz a indicat o eficienta de 90%, iar a doilea de doar 62%.

Rezultatul total anuntat – eficienta de 70%.

Expertii de la Oxford recunosc eroarea din fabricatia vaccinului impotriva coronavirusului

Mentiune din partea Oxford

Expertii au ridicat semne de intrebare in legatura cu rezultatul precizat mai sus, dar inca nu se stie de ce s-a produs o astfel de diferenta intre cele doua grupuri. Oxford a mentionat ca s-a discutat problema cu autoritatile de reglementare si ca s-a convenit la finalizarea testelor de faza a II-a. Problema este ca niciuna din cele 2.741 de persoane din grupul cu micul dozaj nu are peste 55 de ani. Un alt punct de cotitura este ca eficienta medie de 70% a fost urmarea a unui dozaj diferit primit de cele doua grupuri.

“Exista o serie de variabile pe care trebuie sa le intelegem. Ete posibil ca diferenta de eficacitate sa fie aleatorie”
Moncef Saloui, conducator al programului american de dezvoltare a vaccinului