Povestea din spatele basmelor. Care e adevarul despre printesele Disney

”…ca-n basme”, cu totii folosim aceasta formulare atunci cand vrem sa detaliam ceva perfect, cu motive pozitive la final. Dar cum au inceput, de fapt, basmele celebre cu care am crescut cu totii? Care e adevarul despre printesele Disney? Ce varste au fetele si care a fost preferata creatorului celor mai renumite desene animate

Povestea din spatele basmelor. Detalii pe care nu le stiai despre printesele Disney

Scriitorii s-au inspirat deseori din viata reala, uneori cuprinzand-o chiar mai mult decat au stiut multi din cei care au citit intamplarile personajelor lor. Printesele care au prins viata in lumea lui Wald Disney au in spate povesti deosebite. Jasmine („Lampa lui Aladin“), Ariel („Mica Sirena“) , Rapunzel („Tangled/O poveste încâlcită“), Tiana („Prinţesa şi Broscoiul“), Belle („Frumoasa şi Bestia“), Merida („Brave/ Neînfricata“), Cenuşăreasa („Cinderella/ Cenusăreasa“) , Aurora („Frumoasa din Pădurea Adormită“), Mulan şi Albă-Ca-Zăpada sunt cateva dintre cele mai cunoscute lumii intregi.

Alba-ca-Zapada are doar 14 ani si e cea mai tanara printesa, urmata de Ariel care are 15 ani. Belle e singura printesa cu ochii caprui si are 17 ani, iar Aurora din Frumoasa din Padurea Adormita are ochii violet. Povestea Printesei Mulan i se datoreaza unei legende chinezesti care are in prim-plan o luptatoare numita Hua Mulan, descrisa in poezia The Ballad of Mulan, fiind singura care se abate de la regulile clasice – nu provine dintr-o familie regala si nici cel de care se indragosteste.

Povestile adevarate din spatele basmelor celebre. Detalii despre printesele Disney

Cenusareasa a fost preferata lui Wald Disney

Pocahontas e inspirata din realitate si unica printesa tatuata si are 18 ani si conform realitatii nu a fost indragostita niciodata, a fost rapita de colonisti si a murit la 21 de ani. Tiana e unica datorita gropitelor sale si stangaciilor care o fac extrem de simpatica. Cenusareasa are 19 ani si a fost preferata lui Walt Disney.

Ariel inseamna ”leul lui Dumnezeu” in limba ebraica. Rapunzel si Alba-ca-Zapada au origini comune, ambele provenind din Bavaria. Prima versiune a povestii il decospira pe Print, acesta plangandu-se vrajitoarei ca hainele ei devin prea stranse in jurul taliei, indicand o sarcina.