Povesti din Egiptul Antic. Despre obsesia egiptenilor antici pentru moarte – extensia vietii

Povesti din Egiptul Antic.
Povesti din Egiptul Antic.

Egiptul Antic e declarata una din cele mai fascinante civilizatii din istoria omenirii. Cu toate astea, doar viata celor sus pusi era buna, cea a oamenilor de rand era de cele mai multe ori un calvar, plin de nesiguranta si ocrotire. Care sunt cele mai interesante povesti din Egipt?

Povesti din Egipt. Adevaruri halucinante din poporul uitat

Egiptenii aveau o reala obsesie pentru moarte. Acestia credeau ca este extensia vietii si un deces era primit cu bratele deschise si cu multa caldura, motiv pentru care au ridicat maretele piramide si si-au luat cu ei in mormant cele mai de pret lucruri, alaturi de comori nepretuite. Dincolo de grandoare, Egiptul Antic a cunoscut mai multe fete care nu aveau deloc multe in comun cu civilizatia. Judecata de atunci a celor care aveau puterea de decizie era de cele mai multe ori incorecta si foarte cruda.

Exista legende care arata ca servitorii faraonilor erau si ei omorati dupa decesul celor ce l-au servit pentru a-i putea fi in slujba si in viata de dincolo. Cu toate astea, cei ucisi nu considerau ca erau sacrificati, ci privilegiati. Violenta era rara atunci, tocmai pentru ca era una din cele mai grave infractiuni pe care cineva le putea comite pentru ca-l ofensau pe zeul soareli. Cei care vandalizau sau jefuiau temple erau de obicei arsi de vii. Pentru acea fapta, egiptenii treceau peste credinta in conservarea corpului dupa moarte, uitand de distrugerea trupului unei persoane care nu era deloc in concordanta cu randuirile de atunci.

Povesti din Egiptul Antic

Cel mai vechi mister al Egiptului

“Semnificația numelui Menes este „cel care îndură”. Adevărata identitate a lui Menes este unul dintre cele mai mari mistere din istoria Egiptului. Teoria cea mai răspândită este că era, de fapt, Narmer, primul rege documentat al Primei Dinastii egiptene sau succesorul său Hor-Aha, sau chiar amândoi. Hor-Aha ar fi putut să fie Menes pentru că există multe hieroglife care asociază cele două nume. Totuși, arheologii au descoperit Paleta lui Narmer, o sculptură în piatră care face multe aluzii vagi la faptul că Narmer ar fi fost Menes” (SUrsa: descopera.ro)