Premierul Ludovic Orban a vorbit despre eliminarea pensiilor speciale

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, că pensiile speciale nu ar trebui eliminate și în cazul militarilor, deoarece ei sunt în serviciul țării toată viața, iar acest sistem de pensii e folosit de toate țările NATO. El susține perspectiva președintelui de a nu elimina pensiile magistraților.

„În ceea ce privește politica PNL, chiar am cumpănit-o mult, este aceea că noi susținem principiul contributivității, care să stea la baza calculului pensiilor. Exepția pe care o admitem este cea a cadrelor militare, pentru că practice, cei care îmbracă haina militară sunt în serviciul țării toată viața, sistemul acesta este folosit în toate țările NATO în care se acordă un sistem de pensii de serviciu, în rest, noi susținem principiul constributivității”, a afirmat premikerul Ludovic Orban.

Chestionat dacă susține punctul de vedere al președintelui Klaus Iohannis, de a nu se elimina pensiile speciale pentru magistrați, Orban a răspuns: „Dacă președintele are un punct de vedere, noi întotdeauna, ținem cont de acest punct de vedere”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la Palatul Cotroceni, că este de acord cu eliminarea pensiilor speciale, dar că unele categorii, precum militarii și magistrații, ar trebui să-și păstreze acest drept.