Prima Dacia electrica. S-a lansat modelul Spring

Prima Dacia electrica. S-a lansat modelul Spring
Prima Dacia electrica. S-a lansat modelul Spring

Prima Dacia electrica. Grupul Renault a lansat oficial Dacia Spring. Lansarea a avut loc astazi, joi, 15 octombrie 2020. Este primul automobil electric sub brand romanesc. Renault nu a lansat doar modelul de serie destinat publicului larg.

Dacia a mai prezentat joi si doua versiuni deosebite, destinate noilor forme de mobilitate: o versiune adaptata serviciilor de car sharing si o versiune utilitara, denumita Cargo. Aceasta va fi folosita pentru livrarile pe distante scurte fara emisii poluante, scrie Digi24.

Prima Dacia electrica. S-a lansat modelul Spring

Se pare ca pretul de vanzare pentru acest tip de Dacia va fi in jur de 15-17.000 de euro, la lansare. Daca aceasta valoare ramane neschimbata si ecobonusul oferit de statul roman clientilor de masini electrice se pastreaza la aproape 10.000 de euro, atunci noul model electric Dacia ar putea fi cumparat cu sume cuprinse intre 5.000 si 7.000 de euro.

Comenzile pentru noul model Dacia Spring vor fi preluate incepand din primavara anului 2021. Oferta comerciala cuprinde doua nivele de echipare pentru varianta destinata publicului larg. Costul bateriei pentru Spring va fi inclus in pretul de achizitie, mai mentioneaza sursa citata anterior.

Prima Dacia electrica. Spring apartine segmentului mini. Dimensiunile masinii sunt de 3,73 m lungime, 1,62 metri latime, fara retrovizoare, si 1,51 m inaltime.

Prima Dacia electrica. Portbagajul dispune de cea mai mare capacitate de incarcare din segment. Are in total 300 de litri. Asta fara a lua in calcul spatiul de sub portbagaj, care este destinat rotii de rezerva disponibile in optiune. Aceasta valoare se regaseste, in mod normal, in fisa tehnica a unor modele din segmentul superior, subcompact. Bancheta din spate este rabatabila. Ofera astfel la nevoie o capacitate de incarcare de circa 600 litri.

In Franta, presa scrie despre noua era Dacia, noul Sandero fiind de fapt construit pe baza platformei modelului Clio. Utilizarea noii platforme va asigura un progres tehnologic, permitand aplicarea unor imbunatatiri normelor de poluare si siguranta. De asemeni, noua platforma va permite si montarea mai multor module tehnologice.