Prima tara care a inceput vaccinarea anti-COVID-19. Cum vor proceda cetatenii care doresc antidotul

Prima tara care a inceput vaccinarea anti-COVID-19
Prima tara care a inceput vaccinarea anti-COVID-19

Prima tara care a inceput vaccinarea ofera detalii cetatenilor care doresc sa primeasca antidotul. Ce trebuie sa faca localnicii si care sunt documentele pe care trebuie sa le aiba la ei?

Prima tara care a inceput vaccinarea anti-covid-19

Primul lot de vaccin rus Sputnik V impotriva COVID-19 de uz civil a fost livrat Spitalului Domodedovo din sudul Moscovei. Oficialii spitalului au anuntat ca in cursul zilei de luni a inceput sa vaccineze populatia locala. Spitalul a anuntat pe site-ul oficial ca locuitorii care doresc sa primeasca antidotul trebuie sa se inscrie pe un site guvernamental si sa se prezinte in aceeasi zi cu un rezultat negativ al unui test de depistare COVID-19 facut cat mai recent posibil si cu documentele de identitate aferente.

S-a dezvaluit public faptul ca vaccinul Sputnik are o eficienta de 92% la finele testelor clinice. Vaccinul a fost dezvoltat la Institutul din Siberia si a fost autorizat in aceasta luna pentru testarea a peste 150 de voluntari de peste 60 de ani si 3.000 de voluntari de peste 18 ani, conform agentiei de presa RIA, care citeaza organismul rus pentru protectia sanatatii consumatorilor Rospotrebnadzor. Testele vor avea loc la Moscova si in alte cateva orase precum Kazan si Kaliningrad, anunta agentia de presa TASS.

Prima tara care incepe vaccinarea anti-COVID-19

Reactie Rusiei la anuntul Pfizer

“Suntem responsabili de monitorizarea eficacitatii vaccinului Sputnik V in randul cetatenilor care l-au primit ca pate a programului de vaccinare in masa. Pe baza observatiilor noastre, eficacitatea sa este de asemenea mai are de 90%. Aparitia unui alt vaccin eficient este o veste buna pentru toata lumea. In viitorul apropiat ne asteptam sa publicam rezultatele intermediare ale studiului post-inregistrare al vaccinului Sputnik V, asa-numitele studii de faza III. Sunt sigur ca si nivelul sau de eficacitate va fi ridicat”
Oksana Drapkina, directorul unui institut de cercetare din cadrul ministerului sanatatii (comunicat 9 noiembrie)