Printul Harry se intoarce acasa, pentru niste discutii tensionate cu Regina Elisabeta

Printul Harry se intoarce acasa, pentru niste discutii tensionate cu Regina Elisabeta
Printul Harry se intoarce acasa, pentru niste discutii tensionate cu Regina Elisabeta

Printul Harry zboara peste ocean pentru a-si vizita bunica dupa luni intregi in SUA. Va fi sotia Meghan Markle alaturi de el? Oare Regina Elisabeta ii va retrage titlurile, sau viza, dupa comentariile sale amagitoare despre dezbaterea prezidentiala Biden-Trump?

Intrebarile roiesc din nou in jurul Palatului Buckingham. Personalul a primit ordinul de a pregati fosta locuinta a cuplului regal, Frogmore Cottage, pentru o vizita din partea lui Harry, a informat Daily Mail.

Urmeaza o conversatie dura intre regina si printul Harry

Cu toate acestea, nu s-a spus daca va veni si Markle. Speculatii din interior spun ca va avea loc o conversatie dura intre regina de 94 de ani si printul Harry. Ei vor vorbi despre indemnul sau pentru ca alegatorii americani sa “respinga discursul de ura, dezinformarea si negativitatea online”. Probabil se vor discuta si consecintele a ceea ce un congresman al GOP a descris drept amestec in alegerile straine.

Americanii, jigniti de discursul printului

Mesajul de la iesirea din cabina de vot, transmis de printul Harry impreuna cu Markle, i-a jignit pe sustinatorii lui Trump si pe insusi presedintele statelor unite. Acestia considera cuvintele lui Harry o aprobare tacita a democratului Joe Biden.

Reprezentantul Jason Smith a fost atat de ofensat de scurtul discurs, incat a scris o scrisoare ambasadorului britanic. Prin aceasta scrisoare ii cere reginei sa spuna cuplului regal sa nu mai faca astfel de afirmatii publice sau sa le retraga titlurile si privilegiile.

Smith a recunoscut ca ducele si ducesa de Sussex sunt cetateni privati, dar ca titlurile lor au insemnatate pentru americani si dau impresia ca vorbesc in numele familiei regale.

Regina s-a distantat fata de toate discutiile politice, afirmand ca ducele “nu este un membru functional al familiei regale”.

Solicitarea lui Smith – atat despre titluri, cat si despre privilegii – ar putea fi luata in considerare in mod serios de regina, mai ales daca premierul Boris Johnson o sfatuieste in mod formal sa le inlature titlurile.

Statutul de imigrant al lui Harry, incert

Referinta congresmanului la privilegii pune in discutie statutul de imigrant al lui Harry, care nu este clar, deoarece SUA trateaza problema ca fiind privata. El nu a comentat niciodata despre situatie.

Printul Harry ar putea avea o viza de doi ani pentru imigranti ca sot al unui american sau pasaport diplomatic, pe baza conexiunilor sale regale.

Daca Harry are pasaport diplomatic, incalca protocolul diplomatic daca vorbeste in vreun fel despre politica. Tot din acest motiv, nu poate face donatii politice.


Sursa: PageSix
Foto: CNN