Prognoza meteo ANM pentru lunile: decembrie, ianuarie, februarie. Temperaturi sub -25 de grade Celsius

Prognoza meteo ANM pentru lunile decembrie, ianuarie si februarie
Prognoza meteo ANM pentru lunile decembrie, ianuarie si februarie

Administratia Nationala de Meteorologie a facut publica prognoza pentru lunile decembrie, ianuarie si februarie. Cea mai scazuta valoare poate fi si de sub -25 de grade Celsius, iar cea mai mare poate depasi -15 grade Celsius. Cum va fi vremea in ultimele luni ale anului si in prima parte a lui 2021?

Prognoza meteo ANM pentru: decembrie, ianuarie si februarie

Specialistii de la ANM au indicat prognoza meteo pentru ultimele doua luni ale anului si pentru prima din anul 2021. Maximele pot sa depaseasca -15 grade Celsius, iar minimele pot sa scada sub -25 de grade Celsius. Cantitatile de precipitatii urmeaza sa depaseasca valorile climatologice in jumatatea nordica, in rest vor fi apropiate de valorile normale.

Prognoza meteo pentru lunile decembrie, ianuarie si februarie

Maxime si minime pentru ultima perioada din an

Luna decembrie – Regimul termic mediu e apropiat de normalul climatologic, iar valori peste ea se pot inregistra in sudul tarii in intervalele calde din cursul lunii. Maximele pot sa depaseasca 10 grade Celsius, iar in noptile reci putem avea si temperaturi mai mici de -25 de grade Celsius. Se va produce ceata si polei, arata meteo.ro.

Luna ianuarie – Temperaturile medii lunare urmeaza sa depaseasca valorile medii climatologice in cea mai mare parte a tarii. Intervalele calde vor alterna – temperaturile maxime vor fi mai mari de – 10 grade Celsius in sudul Romaniei, iar minimele pot sa coboare sub -25 de grade Celsius in depresiunile din nordul si centrul tarii. Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale. Se pot acumula cantitati mai mari in nord-estul tarii si in vest si centru.

Luna februarie – Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de valorile normale perioadei, cu exceptie in regiunile din est unde se pot inregistra depasiri ale normelor climatologice. In zilele calde, maximele pot sa depaseasca -15 grade Celsius in sud, iar minimele pot sa coboare sub -15 grade Celsius.