Regina Elisabeta, prima vizita oficiala dupa lunile de izolare

Regina Elisabeta, prima vizita oficiala dupa lunile de izolare
Regina Elisabeta, prima vizita oficiala dupa lunile de izolare

Regina Elisabeta si-a desfasurat prima aparitie publica in afara unei resedinte regale din ultimele sapte luni.

Intalniri la nivel inalt cu Regina Elisabeta

Reginei i s-a alaturat ducele de Cambridge, pentru vizita la Porton Down, langa Salisbury. Acolo au intalnit oameni de stiinta la Laboratorul de Stiinta si Tehnologie al Apararii (DSTL).

De asemenea, s-au intalnit si cu personalul implicat in raspunsul rapid la atacul cu otrava Novichok din Salisbury, din 2018.

Au fost adoptate masuri speciale de siguranta pentru protejarea reginei.

Regina Elisabeta a sosit separat de nepotul ei William si toti cei care urmau sa intre in contact strans cu perechea au fost testati pentru coronavirus inainte de vizita si au au iesit negativi. Grupuri mici de persoane care au participat la eveniment au fost aranjate la doi metri distanta unul fata de celalalt.

Au fost luate toate masurile de precautie necesare

Nici Regina Elisabeta, nici William nu purtau masca atunci cand au sosit, dar au pastrat distanta intre ei.

Palatul Kensington a refuzat sa comenteze daca ducelui i s-a cerut un test pentru a-si putea insoti bunica.

O purtatoare de cuvant a Palatului Buckingham a declarat: “Au fost solicitate sfaturi din partea asistentei medicale si a altor departamente relevante si s-au luat toate masurile de precautie necesare, colaborand indeaproape cu DSTL”.

Dar grupul de presiune Republic a spus ca Regina Elisabeta ar fi trebuit sa “dea un exemplu”, purtand o masca de fata.

Acoperirea fetei este ceruta de lege in anumite zone interioare, cum ar fi transportul public, in magazine si lacasuri de cult.

Guvernul recomanda purtarea mastii in locuri interioare unde distantarea sociala poate fi dificila si in care publicul intra in contact cu persoane pe care nu le intalnesc in mod normal.

Comentatorul regal Joe Little, editor al revistei Majesty, a declarat ca Regina Elisabeta si William vor fi inevitabil criticati, dar ca sfaturile medicale au fost urmate cu atentie.

Ceremonie de investire

In iulie, Regina Elisabeta l-a investit pe capitanul Sir Tom Moore in incinta castelului Windsor. Tot de acolo a urmarit un Trooping the Color, realizat cu distantare sociala, de ziua ei, luna precedenta.

Regina a calatorit la Balmoral pentru vacanta privata de vara. Ea a petrecut cateva saptamani in Sandringham, inainte de a se intoarce la Windsor, pe 6 octombrie.


Sursa: BBC
Foto: BBC