Reteta corecta pentru toba de casa. Greseala pe care o fac gospodinele

Reteta corecta pentru toba de casa. Greseala pe care o fac gospodinele
Reteta corecta pentru toba de casa. Greseala pe care o fac gospodinele

Reteta corecta pentru toba de casa. Exista o reteta traditionala, simplu de urmat si usor de preparat de catre orice gospodina. Trebue sa cureti stomacul de porc de membrana inferioara. Cea mai rapida varianta este cea cu sare grunjoasa. Se spalam, apoi se lasa o ora in apa cu otet si o ceapa. Dupa ce ai toate ingredientele pregatite, te poti apuca sa pregatesti toba.

Citeste si: Cat de toxic este soriciul? Avertisment pentru romani, inainte de Craciun

Pentru acest preparat ai nevoie de organele porcului, de pulpa, slanina cu carne, muschi, mirodenii precum sare, piper macinat si boabe, foaie de dafin si usturoi. Trebuie neaparat sa urmezi cu mare atentie indicatiile din reteta. Exista o greseala pe care o fac multe gospodine, dar noi iti oferim astazi un truc care nu da gres niciodata. Cu siguranta va iesi ceva delicios pentru Craciun.

Reteta corecta pentru toba de casa. Greseala pe care o fac gospodinele

Ingrediente:

  • 2 urechi de porc
  • 2 rinichi de porc
  • o limba de porc
  • un bucata de muschi de porc
  • o inima de porc
  • un stomac de porc
  • 250 de grame de slanina cu carne
  • o jumatate de kilogram de pulpa de porc
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • piper macinat
  • piper boabe
  • foi de dafin

Mod de preparare:

Se curata stomacul de porc de membrana interioara. Se foloseste sarea grunjoasa, se spala, apoi se lasa o ora in apa cu otet si o ceapa taiata felii. Se spala iar bine. Daca doresti, poti cumpara unul deja curatat din macelarie. Se fierb toate organele, slanina, pulpa si muschiul de port. Se adauga, sare dupa gust, foile de dafin si boabele de piper. Se lasa sa mai fiarba inca o ora, dupa ce au dat in fiert, conform realitatea.net.

Reteta corecta pentru toba de casa. Se scot si se lasa la racit. Se curata limba de pielita alba si se toaca toate in cuburi mai mari. Se pun intr-un vas si se adauga sare, piperul macinat, dupa gust, usturoiul pisat si doua polonice din zeama in care au fiert. Acum urmeaza un pas foarte important. Multe gospodine fac aceasta greseala. Trebuie sa fie umplut stomacul cu aceasta compozitie si sa se coasa deschizatura.

Din cauza ca nu este manevrata cum trebuie toba, se poate sparge. Insa poti folosi un truc simplu si eficient: o introduci intr-o bucata de dres si prinzi bine la capete. Se pune apoi seama in care au fiert organele pe foc, se lasa sa dea in clocot, apoi se pune toba si se fierbe timp de 30 de minute. Din cand in cand, trebuie intepata cu un ac de cusut mai mare.

Se scoate apoi din zeama, se pune intr-un lighean cu un tocator si o greutate peste. Este foarte important sa fie lasata apoi undeva la rece.