Reteta de oua umplute. 13 variante simple pentru Craciun si Revelion

Reteta de oua umplute. 13 variante simple pentru Craciun si Revelion
Reteta de oua umplute. 13 variante simple pentru Craciun si Revelion

Reteta de oua umplute. Este o varianta simpla, rapida si extrem de gustoasa pentru masa de Sarbatori. Ingredientele sunt la indemana oricui si nu costa mult. Daca vrei sa te bucuri de Craciun sau de Revelion de o masa ca la restaurant, astazi iti oferim 13 variante pentru retete de oua umplute. Cu siguranta, nu vrei regreta.

Daca urmezi pas cu pas retetele de mai jos, te vei bucura de niste preparate culinare senzationale. Acest aperitiv poate deveni usor vedeta mesei in urmatoarea perioada. Astazi iti explicam toate variantele, pas cu pas. Nimic mai simplu, dar la final iese un deliciu. Nu iti va ramane decat sa te asezi la masa si sa te bucuri de creatia ta culinara.

Reteta de oua umplute. 13 variante simple pentru Craciun si Revelion

1. Oua umplute cu pate si maioneza

Ingrediente:

  • 10 oua
  • 1 pate de porc sau pasare;
  • smantana;
  • ulei pentru maioneza;
  • 1 lingurita mustar.

Mod de preparare:

Se fierb bine ouale, se curata si se taie in doua. Se scoate galbenusul si se pune in bolul separat. Se amesteca toate galbenusurile cu pateul, apoi se umplu jumatatile cu aceasta pasta. Separat se pregateste maioneza in care se pune la inceput o lingurita de mustar ca sa nu se taie, iar la final o amestecam cu smantana. Se toarna acest amestec intr-un vas intins si se aranjeaza ouale cu umplutura in sus.

2. Oua umplute cu mustar

Ingrediente:

  • 6 oua;
  • 2 linguri ulei;
  • 1 lingura mustar;
  • 1 lingura marar tocat;
  • 1 praf de zahar;
  • sare;
  • 6 masline.

Mod de preparare:

Reteta de oua umplute. Se fierb ouale tari si se curata. Dupa ce s-au racit destul, se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile, care se freaca adaugand uleiul putin cate putin. Apoi punem sare, zahar, mustar si marar tocat. Se umple fiecare jumatate cu acest amestec si se decoreaza fiecare ou cu cate o jumatate de maslina.

3. Oua umplute cu pasta de avocado

Ingrediente:

  • 3 avocado;
  • sucul de la jumatate de lamaie;
  • 6 oua;
  • 200 de g iaurt;
  • sare.

Mod de preparare:

Se fierb ouale, se scot galbenusurile si se amesteca bine cu avocado, stropit cu cateva picaturi de lamaie si cu iaurtul. Sare se pune dupa gust, doar daca este cazul. Este, probabil cea mai rapida reteta din aceasta lista pentru Sarbatorile de Iarna.

4. Oua umplute cu pasta de ansoa

Ingrediente:

  • 6 oua;
  • 50 g unt;
  • 1 lingura pasta de ansoa.

Mod de preparare:

Reteta de oua umplute. Se pun ouale la fiert. Acestea trebuie sa fiarba pana galbenusul devine tare. Dupa ce s-au racit, ouale se curata si se taie in lung. Se scoate cu grija galbenusul din albus fara ca albusul sa se rupa. Galbenusurile se pun intr-un castron si se adauga untul si o lingurita de pasta de peste. Toate acestea se amesteca bine pana ce se obtine o pasta omogena cu care se vor umple albusurile. Ouale umplute se aseaza pe o farfurie care poate fi ornata cu frunze de ceapa verde.

5. Oua umplute cu ton

Ingrediente:

  • 6 oua fierte tare;
  • o conserva de ton in ulei;
  • 3 linguri ceapa tocata foarte fin;
  • 2 catei de usturoi pisati;
  • o lingurita mustar clasic;
  • 3 linguri maioneza;
  • sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

Reteta de oua umplute. Se fierb ouale in apa cu sare, cel putin 10 minute. Asa vor fi tari atat albusul, cat si galbenusul. Se taie oul in jumatate si se pun albusurile separat de galbenusuri, intr-un bol. Se faramiteaza galbenusurile cu o furculita, apoi se adauga tonul scurs de ulei si celelalte ingrediente. Se amesteca totul foarte bine. Daca umpleti cu o lingurita, nu este nevoie sa fie o crema fina.

Insa, daca le umpleti folosind spritul, atunci mai bine dati intai pasta prin blender. Se umplu ouale si se pun pe platou, peste sos. Pentru acesta, puteti amesteca o jumatate de cana de maioneza cu o jumatate de cana de iaurt.

6. Oua umplute cu ficatei de pui

Ingrediente:

  • 6 oua; 150 g
  • ficatei de pui;
  • 30 g unt;
  • sucul de la o lamaie;
  • sare;
  • salata verde;
  • patrunjel tocat.

Mod de preparare:

Reteta de oua umplute. Se fierb ouale tari, se taie si se scot galbenusurile. Se fierb ficateii, se scurg de zeama si se paseaza, apoi se amesteca bine cu galbenusurile, untul, sarea si patrunjelul tocat. Se umplu jumatatile de ou cu aceasta pasta, apoi se orneaza cu frunze de salata verde, scrie libertatea.ro.

7. Oua umplute cu prosciuto si parmezan

Ingrediente:

  • 10 oua;
  • 50 g prosciutto;
  • 4 linguri parmezan ras;
  • 2 linguri arpagic proaspat;
  • 4 masline verzi taiate marunt;
  • 3 linguri ardei rosu tocat;
  • 1 lingurita de mustar;
  • 6 linguri de smantana;
  • 2 linguri de maioneza;
  • 1 catel usturoi.

Mod de preparare:

Reteta de oua umplute. Se fierb ouale tari, apoi se racesc si se decojesc. Se taie pe jumatate si se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se pun in bol si se farama cu furculita, apoi se adauga ardeiul si maslinele tocate marunt, mustarul, smantana, maioneza, usturoiul zdrobit si prosciutto taiat marunt. Se amesteca bine si se umplu ouale, apoi se presara parmezan ras peste ele.

8. Oua umplute cu macrou

Ingrediente:

  • 1 conserva macrou file in ulei de floarea soarelui (80 g);
  • 5 oua mari;
  • 1 castravete mic murat;
  • 10 capere conservate in sare;
  • 100-125 g maioneza;
  • 1 lingurita plina patrunjel tocat;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare:

Reteta de oua umplute. Se fierb ouale tari, se racesc, apoi se curata. Se taie in doua si se pun galbenusurile separat, intr-un bol. Se scurge bine conserva de macrou, apoi se amesteca impreuna cu galbenusurile. Se mai adauga castravetele murat taiat in cubulete mici, caperele, patrunjelul, maioneza, sarea si piperul. Daca vrei o pasta fina, poti folosi blenderul. Se umplu ouale si se orneaza cu felii de masline.

9. Oua umplute cu iaurt si cascaval

Ingrediente:

  • 20 oua;
  • 3 cutii iaurt;
  • 400 gr. maioneza;
  • 6 linguri cascaval dat prin razatoarea mica;
  • 5 linguri castraveciori murati, taiati marunt;
  • 3-4 linguri marar tocat sau patrunjel;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare:

Reteta de oua umplute. Se fierb ouale, se lasa la racit si se decojesc. Apoi se taie in jumatati, iar galbenusurile se paseaza si se amesteca cu o cutie cu iaurt, cascavalul, castravetii murati, maioneza, sarea si piperul. Atentie la cantitatea de maioneza, pentru ca nu trebuie sa iasa o compozitie lichida. Se umplu ouale, se punt intr-un vas, iar deasupra se toarna un sos preparat din maioneza ramasa, iaurt si verdeata tocata cat mai marunt.

10. Reteta de oua umplute cu ciuperci

Ingrediente:

  • 6 oua;
  • 200 g ciuperci din conserva;
  • 1 ceapa verde (tocam doar putin din partea verde);
  • 1 lingura mare cu unt;
  • cateva fire de patrunjel verde;
  • cascaval ras;
  • 2 linguri maioneza;
  • sare;
  • piper;
  • 1 catel usturoi;
  • 1 lingura unt pentru prajit.

Mod de preparare:

Reteta de oua umplute. Se fierb ouale tari si se lasa la racit. Se caleste putin un catel de usturoi intr-o lingura de ulei, atat cat sa ii dea aroma, apoi calim ciupercile in el. Se lasa la racit, apoi se amesteca impreuna cu galbenusurile, dar si cu putina ceapa verde tocata, 1 lingura unt, cascaval ras, maioneza. sare si piper. Se freaca bine pasta pana devine omogena, se umplu ouale si se decoreaza cu maioneza si frunze de patrunjel. Se lasa cateva ore in frigider, inainte de servire.

11. Reteta de oua umplute iepurasi

Ingrediente:

  • 5 oua;
  • 1 cutie pate (100 g);
  • 2 linguri maioneza;
  • 2 linguri mustar;
  • masline;
  • morcov;
  • gogosari;
  • marar.

Mod de preparare:

Reteta de oua umplute. Se fierb ouale, apoi se tin in apa rece pentru a se curata mai usor. Neaparat trebuie sa fie la temperatura camerei atunci cand sunt puse la fiert, altfel crapa coaja. Se taie un capac in partea mai lata a oului, pe unde se scotcu grija galbenusurile. Se faramiteaza cu furculita si se amesteca apoi cu pateul, maioneza si mustarul. Si pateul trebuie sa fie la temperatura camerei.

Se freaca totul bine cu o lingura de lemn, apoi se adauga sare si piper, dupa gust. Se umplu ouale si se dau la rece. Apoi se face o crestatura in varful oului, unde se baga urechile facute din morcovi. Ochii se fac din masline, gura din gogosar, iar mustatile din marar, care poate fi folosit si pentru iarba de decor.

12. Reteta de oua umplute cu pasta de ardei

Ingrediente:

  • 5 oua medii;
  • 5 linguri pasta de ardei;
  • 2 linguri de smantana;
  • 1/2 lingurita de mustar;
  • 1/3 legatura patrunjel;
  • sare;
  • piper;
  • bucatele de ardei rosu pentru garnitura.

Mod de preparare:

Reteta de oua umplute. Se inteapa ouale la capatul rotund, apoi se fierb timp de 9 minute in apa fierbinte, ca sa se intareasca. Se curata de coaja cand sunt reci, apoi se taie in doua. Galbenusurile se farama cu furculita, apoi se amesteca impreuna cu pasta de ardei, mustarul si smantana. Se spala patrunjelul, se zvanta si se incorporeaza cam o lingura de patrunjel.

Se pune acest amestec intr-o punga de sprituit, cu varful in forma de stea, apoi se umplu ouale in mod egal. Se pun ouale pe un platou si se presara folosind restul de patrunjel, precum si bucatelele de ardei rosu, dupa gust.

13. Reteta de oua umplute cu pate, maioneza si iaurt

Ingrediente:

  • 10 oua,
  • 1 pate de pui,
  • maioneza,
  • iaurt,
  • patrunjel proaspat,
  • sare,
  • piper,
  • boia.

Mod de preparare:

Reteta de oua umplute. Se fierb ouale, se taie in jumatati, apoi se scoate galbenusul, care se amesteca impreuna cu pateul de pui, putina maioneza, sare, piper, boia si patrunjel. Aceasta compozitie se foloseste apoi pentru a umple ouale. Se prepara si un sos, cu maioneza cu iaurt, se toarna pe un platou, apoi se pun ouale, scrie libertatea.ro.

Un truc gustos te poate ajuta sa faci un preparat senzational. Inlocuieste maioneza cu un avocado bine copt, amestecat cu mustar, zeama de lamaie, sare si ulei de floarea soarelui presat la rece.