Reteta de placinta cu branza dulce si stafide. Desertul copilariei

Reteta pentru placinta cu branza dulce si stafide
Reteta pentru placinta cu branza dulce si stafide

Deserturile copilariei de odinioara nu erau multe, dar erau printre cele mai gustoase preparate. Pe langa celebrul pandispan cu visine, cunoscuta crema de zahar ars si painea cu ou si zahar incapea clar in topul dulciurilor cerute de cei mici placinta cu branza dulce si stafide ca la bunica. De ce ingrediente ai nevoie si care e modul de preparare?

Reteta de placinta cu branza dulce si stafide

Placinta de branza dulce e unul din deserturile simple, ieftine si foarte rapid de facut daca nu te incumeti la prajituri grele sau daca nu ai prea mult timp de petrecut in bucatarie. Nu necesita multe ingrediente, modul de preparare e unul usor si nici nu trebuie sa stai cu ochii pe reteta pentru a respecta intocmai gramajele. Ia cateva foi de placinta si lasa-le la temperatura camerei in timp ce incalzesti cuptorul. Amesteca branza dulce aleasa cu oua , zahar vanilinat si zahar normal.

Pune stafidele pe care poti sa le lasi in prealabil la inmuiat in lapte sau rom in crema de branza si mai adauga dupa gust esente de vanilie, migdale sau rom. Tot dupa preferinte pune coaja de la o lamaie si coaja de la o portocala date pe partea cea mica de la o razatoare si omogenizeaza toate ingredientele. Pune o parte din foi, peste primul strat pune crema de branza facuta, mai pune la mijloc inca putine foi, inca un strat cosistent de branza si la final inca o parte de foi. La jumatatea coacerii, scoate tava si pune un amestec de oua si smantana pentru a-i da o “fata”, adica pentru a arata rumenita bine si pufoasa. Trebuie servita rece!

Reteta pentru placinta cu branza dulce si stafide

Ingredinte

  • 1 kg. branza de vaci
  • 400 ml smantana
  • 5 oua + 1 ou pentru uns
  • zahar dupa gust
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 pachet foi de placinta