Reteta pentru ciorba de burta. Ii vei face curiosi si pe cei care nu iubesc acest preparat

Reteta pentru ciorba de burta. Cum sa-ti iasa senzational?
Reteta pentru ciorba de burta. Cum sa-ti iasa senzational?

Numeroase persoane nu iubesc deloc ciorba de burta. Daca vrei totusi sa-i faci sa incerce, aceasta e reteta magnifica de care ai nevoie sa le starnesti curiozitatea. Cum sa o prepari altfel si sa fie pe placul celor mai mofturosi? Iata de ce ingrediente ai nevoie si care e modul de preparare!

Reteta pentru ciorba de burta

Sarbatorile sunt dupa colt, iar de pe masa de Craciun sau de pe cea de Revelion nu are cum sa lipseasca celebra ciorba de burta. Unii nu suporta nici mirosul ei, dar sa mai guste nici atat. Totuși, reteta de mai jos este speciala si te va face sa-i faci pana si pe cei mai mofturosi curiosi de preparatul pe care n-au avut tragere sa-l manance pana acum.

Cea mai buna reteta pentru ciorba de burta

De ce ai nevoie si care e modul de preparare?

Ingrediente:

1 kg burtă de vită prefiartă
1 bucata rasol de vită
2 cepe mari
1 țelină
2 morcovi
1 ardei gras
5 ouă
300 ml smântână
1 căpăţână usturoi
sare grunjoasă
piper negru măcinat și boabe
oțet de mere
2-3 fire pătrunjel

Timpul de preparare e de 60 de minute, iar abia peste inca 60 de minute poti sa gusti din produsul finit.

Mod de preparare:
Spala bine burta in mai multe ape si pune-o la fiert alaturi de rasolul de vita. Dupa ce se ridica spuma, curata totul cu spumiera si limpezeste apa. Tine mereu oala cu capacul ridicat. E indicat sa fierbi totul la foc mic, ca sa nu scada. In timpul in care astepti sa fiarba curata zarzavatul si adauga-le ulterior in ciorba alaturi de cateva boabe de piper macinat si crema de usturoi. Dupa ce a fiert totul scoate carnea si burta din oala si lasa-le la racit alaturi de legume. Morcovul opreste-l pentru ornat, iar carnea taie-o fasii mici. Cand o servesti poti sa adaugi un surplus de smantana sau putin otet ori lamaie.