Reteta pentru ciorba de fasole. E acrita cu zeama de varza murata

Ciorba de fasole acrita cu varza murata
Ciorba de fasole acrita cu varza murata

Varza murata poate sa fie folosita nu numai la preparate care sunt servite la felul 2 precum varza calita la cuptor sau sarmale, ci te poti folosi de ea si cand vine vorba de felul 1. Cele mai multe ciorbe sunt mai bune la gust daca le acresti cu zeama de varza murata. Asta ii da o aroma deosebita si e perfecta pentru a doua zi dupa o petrecere zdravana.

Reteta pentru ciorba de fasole. Secretul: e acrita cu zeama de varza murata

Multe gospodine stiu ca cel mai bun ingredient pentru o ciorba acra este zeama de la varza murata. Daca pana acum acreai borsurile cu lamaie sau cu otet sau sare de lamaie, e cazul sa-ti schimbi reteta.

Ingrediente
300 grame fasole boabe
1 ceapă
1 morcov
1 țelină
1 păstârnac
1 cutie roșii decojite
1 ardei
1 litru zeamă de varză
cimbru
leuștean
sare
piper
ulei

Reteta pentru ciorba de fasole cu legume si acrita cu zeama de varza murata

Mod de preparare

Pune fasolea la inmuiat cu 12-24 de ore inainte, acopera cu apa oala si pune-o la fiert. Lasa sa dea de cateva ori in clocot in timp ce o urmaresti indeaproape, apoi scurge zeama si pune alta apa. Se repeta optiunea de 3-4 ori si pune o ultima apa la fiert cu cateva linguri de ulei, sare si piper. Lasa-o sa fiarba de data asta pana cand boabele se strivesc usor intre degete. In timpul acesta, pregateste legumele.

Taie morcovul cubulete, ceapa marunt, telina la fel, ardeiul si pastarnacul tot cuburi de aceeasi dimensiune, apoi adauga in zeama in care au fiert boabele de fasole. Rosiile da-le prin robot si pune-le alaturi de toate legumele. Lasa la fiert totul pana sunt gata si radacinoasele si separat pune sa fiarba si zeama de varza murata. Cand s-au terminat legumele, adauga zeama de varza si putin cimbru pentru gust. Leusteanul pune-l la final si mai apoi servete-o cu ceapa rosie alaturi.