Reteta pentru tiramisu. Cum sa faci cel mai bun desert italian

Reteta pentru Tiramisu. Cum sa faci cel mai simplu desert?
Reteta pentru Tiramisu. Cum sa faci cel mai simplu desert?

Tiamisu e pe placul tuturor! Desi la baza este foarte simplu si are in componenta sa cateva ingrediente de calitate, mai marii chefi l-au reinventat de-a lungul timpului si i-au adaugat sau scos unele arome. Totuși, cel clasic ramane in topul celor mai bune deserturi italiene. De ce ai nevoie ca sa-l prepari si care sunt pasii pentru a-ti impresiona invitatii?

Reteta pentru tiramisu. De ce ai nevoie?

Parca romanii au uitat de dulciurile noastre traditionale si se indreapta din ce in ce mai mult spre gastronomia din mai multe locuri din lume. Multi prefera dulciurile din Europa pentru ca se aseamana ca si combinatie de arome si sunt de cele mai multe ori pe placul tuturor. Tiramisu a devenit unul din cel mai preferat desert in randul romanilor si nu numai. Acesta se face foarte simplu, e destul de ieftin daca este sa-l comparam cu alte dulciuri si nu e nevoie de indemanare aparte in bucatarie pentru acesta. Trebuie doar sa fii atent la cat il tii la rece si la cantitatile pe care le pui astfel incat crema sa nu iasa prea subtire.

Ingrediente

  •  200 ml cafea tare
  •  40 ml coniac
  •  4 ouă
  •  50 g zahăr
  •  500 g mascarpone
  •  150 g pişcoturi
  •  2-3 linguri cacao

“-Se face cafeaua şi se lasă la răcit, apoi se pregătesc celelalte ingrediente. Între timp, se separă gălbenuşurile de albuşuri în două vase și se pune zahărul peste gălbenuşuri. Cu ajutorul unui mixer, reglat la o viteză medie, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul.

-Se mixează gălbenuşurile cu zahărul circa 2 minute, până ce zahărul se dizolvă complet. Mascarpone se freacă până se înmoaie puţin şi se pune peste crema de gălbenuşuri. Cu ajutorul mixerului, se amestecă brânza mascarpone cu crema de gălbenuşuri. Amestecul se mixează 1 minut, până ce se obţine o cremă omogenă, cu aspect lucios.

-Se mixează albuşurile circa 2 minute, până ce se obţine o spumă care se desprinde de vas. Peste crema de mascarpone şi gălbenuşuri se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă. Pişcoturile se înmoaie în siropul de cafea cu coniac şi se aşază într-o tavă, ca în imagine. Peste pişcoturi, se pune 1/2 din crema de mascarpone. Se adaugă încă un strat de pişcoturi.

-Se întinde restul de cremă, iar deasupra se pre­sară cacao. Se pune la frigider cel puţin 3 ore”(Sursa: unica.ro)