Retete cu cozonac uscat. Cum poti folosi resturile ramase de la Craciun

Retete cu cozonac uscat. Cum poti folosi resturile ramase de la Craciun
Retete cu cozonac uscat. Cum poti folosi resturile ramase de la Craciun

Retete cu cozonac uscat. Deja urmeaza ultima zi de Craciun, iar multe gospodine au ramas cu resturile de la masa de Sarbatori. Insa, nu trebuie sa le arunci. Poti scoate adevarate minuni culinare, folosind resturile de cozonac uscat. Dulciurile pot fi unele savuroase, cu care sa iti impresionezi invitatii chiar si dupa Craciun.

Citeste si: Masa de Craciun: 7 retete ideale si rafinate. Trucuri pentru primirea oaspetilor

Astazi iti oferim mai multe variante pentru preparate culinare, avand ca ingredient principal cozonacul uscat. Sunt usor de pregatit, pasii sunt simplu de urmat si aceste retete pot fi pregatite de orice gospodina. Cu siguranta nu vei regreta daca refolosesti resturile ramase dupa masa gustoasa de Craciun, de anul acesta.

Retete cu cozonac uscat. Cum poti folosi resturile ramase de la Craciun

Poti taia felii groase din cozonacul uscat, apoi sa le faramitezi bine. Se amestesca ulterior cu unt topit, esenta de vanilie si coaja de lamaie rasa. Aceasta este baza pufoasa pentru un cheesecake racoritor. Cu siguranta va fi un deliciu pentru zilele de dupa Craciunul plin de preparate “grele”. Prajitura cremoasa va iesi senzationala, cu ingredientul secret aromat.

Tot cu acest aliment uscat si faramitat foarte fin poti pregati si bulete cu ciocolata. Se amesteca bine cu o crema fiarta de cacao. Cand se obtine o compozitie consistenta si usor de modelat, se formeaza buletele. Se presara cu putina cacao si nuca maruntita. La final, se pot decora cu sirop de ciocolata. Acesta este un desert senzational si simplu, conform libertateapentrufemei.ro.

Citeste si: 5 retete pentru masa de Craciun. Cum sa-ti uimesti invitatii de sarbatori

Retete cu cozonac uscat. Daca iti doresti sa faci o reteta mai sofisticata, poti gati un tort din cozonac. Se taie feliile groase de un deget, apoi se scoate coaja tare, ca sa ramana doar miezul. Se pregatesc cele doua creme clasice: de ciocolata si de vanilie. Se insiropeaza feliile, se adauga crema in straturi si se imbraca tot tortul intr-o glazura de ciocolata, apoi se decoreaza dupa gust.

Mai poti pregati si un tort cu frisca si fructe, folosind aceiasi pasi. O alta reteta savuroasa este budinca din cozonacul uscat. Se unge bine o tava cu unt, se pun bucatile de cozonac, apoi se toarna peste ele lapte cu oua, scortisoara, zahar si vanilie. Este usor de facut, se coace in doar 20 de minute si este un deliciu, alaturi de o cana de lapte cu miere.

Citeste si: Fructul care te ajuta sa slabesti, dupa Craciun si Revelion. Multi romani fug de el