Retete de post. Mancaruri simple si rapide care nu contin produse animale

Retete de post. Ii vei surprinde pe toti cu aceste mancaruri
Retete de post. Ii vei surprinde pe toti cu aceste mancaruri

Postul dinaintea sarbatorilor e aproape, asa ca cei care tin cont de aceasta schimbare in meniul lor zilnic trebuie sa-si modifice complet ingredientele din frigider. Daca esti in pana de idei atunci cand vine vorba de renuntarea la produsele de origine animala, afla ca exista foarte multe preparate extrem de gustoase care le inlocuiesc foarte bine. Ai mai jos cateva retete de post cu care sigur iti vei impresiona familia.

Retete de post. Mancaruri simple si rapide

Mâncarea de post poate sa fie extrem de gustoasa. Romanii au devenit din ce in ce mai extremisti in ceea ce priveste alimentatia. Daca face o retrospectiva a meselor de odinioara, cei mai simpli dintre noi erau obisnuiti sa manance carne doar in zilele de weekend. Pentru ca resursele erau putine, preparatele aveau la baza legume, sosuri care sa le faca mai gustoase si simpla mamaliga cu branza si smantana. Acum, pentru jumatate dintre ei nu exista masa fara carne, iar cealalta jumatate a exlus-o total din alimentatie. Cu toate astea, perioada postului aminteste de o curatare a organismului in care trebuie sa fie hranit de alte vitamine, proteine si fibre extrase din restul alimentelor care nu sunt deloc putine la numar.

Preparate de post

  • Mancare de cartofi
  • Mancare de mazare
  • Mancare de ciuperci
  • Fasole verde la tigaie
  • Mucenici muntenesti fierti
  • Iahnie de fasole
  • Conopida de post in paine
  • Sarmale de post
  • Musaca de post de vinete
  • Chiftele de post
  • Salata de fasole boabe
  • Fasole pastai in salata
  • Pizza vegetariana
  • Spaghete carbonara vegane
  • Ciorba de varza
Retete de post. Cum sa-ti surprinzi familia cu bucate fara produse animala

Meniu de post pentru o saptamana

Luni
Mic-dejun: salata de fructe sau ovaz cu fructe si miere
Pranz: chiftelute de cartof cu salata
Cina: cartofi copti cu rozmarin si cu o salata de sfecla

Marti
Mic-dejun: salata de vinete, branza de soia si legume proaspete
Pranz: Supa de praz cu paine prajita
Cina: Paste cu legume si sos rosu

Miercuri
Mic-dejun: paine prajita cu dulceata sau zacusca
Pranz: fasole ciorba sau scazuta
Cina: legume trase la tigaie cu sos

Joi
Mic-dejun: alune, nuci, ovaz fiert in apa aromata
Pranz: mancare de mazare cu mamaliga
Cina: chec aperitic cu legume

Vineri
Mic-dejun: lintea cu ingrediente la alegere
Pranz: bor de pastai cu ardei iute si mamaliga
Cina: ciuperci umplute cu usturoi, ceapa, ardei gras, ardei iute si busuioc