Retete Florin Dumitrescu. 3 preparate cu care sa-ti cuceresti invitatii

3 retete pregatite de Florin Dumitrescu
3 retete pregatite de Florin Dumitrescu

Florin Dumitrescu e unul din cei mai vizuali si iubiti chefi de la noi. Acesta le aduce celor pasionati de bucatarie in vizor retete pe care trebuie sa le incerce cu invitatii. Trei dintre ele au fost laudate de gospodinele care le-au incercat acasa. Ce sa le prepari oaspetilor tai incat sa-i dai pe spate?

Retete Florin Dumitrescu. 3 preparate care sa ramana in mintea oaspetilor tai – meniul complet

Florin Dumitrescu le-a adus in prim-plan bucatarilor de duminica un meniu complet cu care sa-i dea gata pe oaspetii lor care sigur isi vor aminti de preparatele delicioase servite. Un fel principal, un fel doi si un desert cu care sigur n-ai cum sa dai gres.

Felul principal – Supa crema de rosii gratinata

Ingrediente
1,5 kg Roșii
300 g Brânză cheddar
120 g Jambon
100 g Paste tagliolini
Ulei de măsline extravirgin după gust
Usturoi după gust
3 buc Cepe
30 g Busuioc proaspăt
40 g Usturoi

Mod de preparare
Cresteaza rosiile si opareste-le cateva secunde. Curata-le de coaja si pune-le la cuptor la 200 de grade Celsius pret de 15 minute, Caleste ceapa si usturoiul in ulei de masline, adauga busuiocul si rosiile proaspete. Lasa totul la fiert pana se ingroasa. Adauga o lingura de zahar si pune totul in blender. Mixeaza si strecoara. Rupe si fierbe tagliolini separat, rade la final cele 3 tipuri de Cheddar si amesteca impreuna cu jambon taiat subtire. Pune supa peste tagliolini si presara deasupra inca putin cascaval cu jambon si gratineaza la cuptor cateva minute.

Felul 2 – Pulpe de pui marinate cu piure

Ingrediente
1 kg Pulpă de pui superioare
500 g Mazăre
150 ml Smântâna pentru gătit
50 g Usturoi
150 ml Sos de soia
50 g Miere
150 g Ketchup
50 ml Ulei de floarea-soarelui
1 legătură Pătrunjel

Mod de preparare
Dezoseaza pulpele si taie carnea in cuburi mari in timpul in care pregatesti marinata. Amesteca sosul de soia, mierea si ketchup-ul cu uleiul de floarea-soarelui si patrunjelul tocat, iar mai apoi pune puiul. Fierbe mazarea cu usturoiul si dupa introdu totul in blender pana se face piure. Adauga smantana treptat pana se obtine consistenta dorita.

Desert – Lava Cake cu caramer sarat

Ingrediente
4 ouă
60 g zahăr (pudra)
30 g făină (cernută)
170 g ciocolată
100 g zahăr
50 ml smântâna de gătit 32%
130 g unt
10 ml coniac
10 g sare (grunjoasă)

Mod de preparare
Topeste 115 grame de ciocolata la bain-marie si amesteca pana se omogenizeaza. Separa doua oua din care vei folosi doar galbenusurile. Pune la mixer doua oua intregi cu 60 de grame de zahar. Incorporeaza cele doua compozitii si adauga faina cernuta. Amesteca totul cu un tel pentru a se aera. Pune aluatul intr-o forma de aluminiu tapetata cu faina. Baga formele la cuptorul incins la 180 de grade Celsius timp de 15 minute. Pentru caramel sarat topeste 100 de grame de zahar si flambeaza cu coniac in momentul in care nu mai are niciun cristal de zahar si e complet topit. Pune smantana de gatit si 15 grame de unt. Amesteca si lasa la racit la temperatura camerei, ulterior pune varful de sare pregatit.