Retetele pentru care s-au certat bucatari celebri de la “Chefi la cutite”. Care e diferenta dintre brownie si negresa

Retete: Care e diferenta dintre brownie si negresa?
Retete: Care e diferenta dintre brownie si negresa?

Nu putine au fost discutiile intre cei mai mari bucatari care s-au perindat pe la emisiunea “Chefi la cutite” despre acest subiect – a fi sau a nu fi brownie sau negresa. Ce difera la retele celor doua si care sunt lucrurile la care trebuie să fii atent atunci cand faci aluatul? Modul de preparare difera.

Care e diferenta dintre brownie si negresa? Diferentele din retetele celor doua prajituri

Diferentele dintre ele constau în textura compozitiei. Pentru brownie ai nevoie de un aluat mai moale, iar pentru negresa unul mai tare. In cel de negresa poti sa adaugi o sumedenie de nuci si chiar si gem de prune, in timp ce la brownie e de ajuns sa o faci cu multa ciocolata. Cea din urma trebuie sa abunde de ciocolata si sa aiba un strat consisdent si pe deasupra, iar la negresa e indicat sa o presari putin cu zahar pudra.

Prajitura brownie e plina de ciocolata, negresa e mai tare si are nuci

Ingrediente pentru reteta de brownie

  • 230 de grame de ciocolată cu 70% cacao, ruptă în bucăți
  • 120 de grame de unt de minimum 80% grăsime
  • 80 de grame de făină
  • 25 de grame de cacao neagră, aromată
  • 200 de grame de zahăr (eu am folosit 150 de grame de zahăr tos și 50 de grame de zahăr
  • brun)
  • 3 ouă mari
  • 1 lingură de extract de vanilie
  • 1 priză bună de sare
  • opțional: nuci, bucățele de ciocolată, marshmallows sau altele care ar putea îmbogăți compoziția, eu am

Ingrediente pentru reteta de negresa

  • 2 oua
  • 2 cani de zahar
  • 4 cani de faina
  • 1 cana ulei
  • 2 cani de lapte
  • sare
  • 6 linguri cacao
  • 2 linguri rase de bicarbonat de sodiu
  • 6 linguri de gem de prune
  • 100g ciocolata alba