Locurile cu cel mai mare risc de infectare. Nuntile, botezurile si transportul public sunt un pericol pentru romani

Locurile cu cel mai mare risc de infectare. Nuntile, botezurile si transportul public sunt un pericol pentru romani
Locurile cu cel mai mare risc de infectare. Nuntile, botezurile si transportul public sunt un pericol pentru romani

Avand in vedere noul record de imbolnaviri cu COVID-19, premierul a cerut astazi inasprirea masurilor de siguranta, pentru un risc de infectare redus. De asemeni, el a solicitat si efectuarea unui numar mai mare de controale, acolo unde acestea sunt necesare.

Masuri locale

Masurile ar urma sa fie implementate local, putand ajunge pana la carantinarea totala locala, daca situatia o cere.

Au fost puse in discutie si locurile cu risc de infectare major. Printre acestea se numara nuntile, botezurile si celelalte evenimente similare in cadrul carora nu se respecta masurile de protectie. De asemeni, mai sunt periculoase si transportul public si cel utilizat pentru transportul personalului platformelor industriale.

Primarii au ezitat sa aplice masuri in timpul campaniei

Premierul ne-a informat ca primarii au avut retineri in a aplica noi masuri de protectie din cauza alegerilor, dar ca acum ar fi timpul sa le aplice. Cu trecerea timpului, avem un risc de infectare din ce in ce mai ridicat.

“Numarul de cazuri creste datorita transmiterii comunitare mai intense care apare in diverse zone din tara, inclusiv in Capitala. Incluzandu-i si pe cei care vin temporar in Bucuresti, avem 20% din cazuri in Bucuresti. Este clar ca ai o transmitere comunitara, adica te imbolnavesti prin contactul cu o persoana infectata pe care nu o cunosti, nu poti sa asiguri trasabilitatea, nu poti sa testezi persoanele din jur, pentru ca nu stii cine te-a imbolnavit”, a spus Rafila la Digi 24.

Redeschiderea scolilor, risc de infectare

“Parerea mea este ca da, suntem la 10-12 zile de la momentul redeschiderii scolilor. Spuneam sa vedem ce se intampla peste 10-12-14 zile. Deocamdata vedem – numar mare de cazuri. Duminica am avut un record pentru ziua de duminica, sambata am aut un record pentru ziua de sambata, astazi avem un record absolut. Ramane sa vedem daca in zilele urmatoare ne stabilizam si ajungem pe renumitul platou sau cresterea va continua”, a spus Alexandru Rafila.

“E normal sa fie asa, copiii sunt mai greu de strunit, vin la scoala, pleaca de la scoala. Copiii, adolescentii sunt cei care se imbolnavesc, fac forme banale, dar pot transmite boala unora dintre cei foarte apropiati, mai varstnici, care pot sa faca si complicatii”, a completat tot el.


Sursa: Digi24
Foto: almiraevents.com