Romain Grosjean, accident teribil la Bahrain. “Fara acel dispozitiv, nu as fi putut sa vorbesc cu voi acum”

Romain Grosjean, accident teribil. Cum a reusit sa scape si ce mesaj le-a transmis fanilor?
Romain Grosjean, accident teribil. Cum a reusit sa scape si ce mesaj le-a transmis fanilor?

Romain Grosjean a suferit un accident groaznic la Marele Premiu din Bahrain. Pilotul a fost la o secunda de moarte. Sportivul a fost parte a unuia din cele mai teribile accidente din istoria Formulei 1. Din fericire, barbatul se afla la spital si spera sa se insanatoseasca rapid. Ce mesaj le-a transmis fanilor ingrijorati?

Formula 1: Romain Grosjean, accident teribil

Romain Grosjean (34 de ani) a fost la un pas de moarte. Pilotul echipei Haas a suferit unul din cele mai teribile accidente de Formula 1 la Marele Premiu din Bahrain. Bolidul pilotului a luat foc, dupa ce s-a izbit violent de un parapet metalic. Totul s-a petrecut dupa ce Grosjean i-a taiat calea adversarului rus Kvyat, iar acesta nu l-a putut evita si au intrat intr-o coliziune. Viteza cu care s-a lovit Romain avea peste 255 de km/h.

Monopostul a spulberat parapetul, s-a rupt in doua si a luat foc aproape instantaneu. Din fericire, sportivul a scapat ca prin minune si a iesit din bolidul pe care-l conducea pe propriile picioare. Norocul sau a fost ca echipamentul pe care-l poarta este proiectat sa reziste 30 de secunde flacarilor, timp suficient in care responsabilii cu securitatea sa intervina cu stingatoare. Barbatul s-a ales cu arsuri usoare, in mare parte la membrele superioare, plus o coasta afectata.

Romani Grosjean accident teribil la Formula 1

Mesajul pilotului de pe patul de spital

„Salutare tuturor. Voiam să vă spun că sunt OK, bine, oarecum. Vă mulțumesc foarte mult pentru toate mesajele. Dacă nu aveam acel halo (n.r. – dispozitiv de protecție a capului), nu aș fi putut vorbi cu voi acum. În urmă cu câțiva ani nu îmi doream introducerea halo, dar cred că este cel mai bun lucru adăugat în Formula 1. Sper că în curând voi putea să scriu eu, să vă răspund la mesaje și să vă spun cum mai sunt”
Romain Grosjean