Salarii 2020. Cat se castiga in functie de gradul profesional si studii

Salarii 2020. Cat poti sa castigi in functie de studii nivelul de calificare?
Salarii 2020. Cat poti sa castigi in functie de studii nivelul de calificare?

Anul acesta a adus multe schimbari, iar printre acestea se numara mici modificari la pensii si salarii. Cat pot sa primeasca romanii in functie de gradul profesional, studii si nivelul de calificare? Ai mai jos toate detaliile de care ai nevoie!

Salarii 2020: Cat castigi in functie de gradul profesional, studii si nivelul de calificare

In luna iunie a anului curent romanii primeau o veste buna – 11 noi salarii minime care vor fi diferentiate in functie de studii si postul ocupat, in loc de trei salarii cum fusese pana atunci. Indemnizatia lunara a fiecaruia depinde de functia de pregatire a angajatului, iar daca este angajat pe un post pentru care are specializare, cuantumul salariului brut se stabileste prin aplicarea unui coeficient raportat la salariul de baza minim brut/tara.

-Muncitori necalificati – cuantumul porneste de la 1
-Muncitori cu doctorat – cuantumul ajunge pana la valoarea 2

  • Muncitor necalificat – 2.230 de lei
  • Muncitor cu scoala profesionala sau studii superioare – 2.676 de lei
  • Muncitor cu studii superioare si o diploma de masterat – 4.014 de lei

„Prin stabilirea unor indicatori minimali de ierarhizare privind salarizarea personalului din economia naţională se urmăreşte garantarea unor forme de protecţie minimă a venitului salariatului, precum şi menţinerea unei motivări adecvate a muncii prin evitarea aplatizăr’ii excesive a grilei de salarizare”
Initiatorii legii

Salarii 2020. Diferentele facute anul acesta

Reprezentanții IMM-urilor nu susțin diferențierea salariului minim

“Prin această lege se introduc mai multe salarii brute minime pe economie. Consiliul nu susţine diferenţierea salariului minim pe economie în funcţie de diverse criterii, cum ar fi sectoarele de activitate sau educaţia pentru salariaţi din diverse sectoare. Noi am spus public că ar trebui să fie analizată posibilitatea introducerii unui salariu minim pe oră, nu pe lună, plata fiind făcută în funcţie de numărul de ore lucrate, cu îmbunătăţirea corespunzătoare a Codului Muncii”
Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR