Se da lege! Din pacate, acum s-a anuntat o veste devastatoare pentru 6 milioane de romani. Se pare ca cei afectati sunt, de fapt, soferii cu asigurare RCA. Conform unor informatii de ultima ora, preturile vor creste extrem de mult in urmatoarea perioada. Aceasta crestere necontrolata pentru politele RCA este cauzata de o lege, conform careia va intra in vigoare decontarea directa.

Citeste si: Polita RCA emisa electronic. Biroul Asiguratorilor din Romania le recomanda soferilor sa nu se bazeze pe ea

Cei de la Federatia Operatorilor din Transport din Romania (FORT) trag un semnal de alarma, informeaza capital.ro. Tinand cont de aceasta situatie riscanta, FORT solicita Guvernului Citu sa renunte la aceasta idee, oferind la schimb niste argumente solide.

Se da lege! Veste devastatoare pentru 6 milioane de romani

“Tarifele RCA vor exploda pe fondul aparitiei unei noi ordonante de urgenta! In spatele usilor din cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara – ASF, a fost pregatit, in ultimele luni, un proiect de ordonanta de urgenta, al carei efect se va resimti direct in tarifele de prima RCA, atat la nivelul asiguratilor persoane fizice, cat si la cele juridice.

Proiectul acestei ordonante, ce se refera in principal la introducerea obligatorie a decontarii directe in polita RCA, apare intr-un context total neprielnic din punct de vedere al pietei asigurarilor si va conduce, in fapt, la o crestere necontrolata a tarifelor de prima”, sustin transportatorii, conform unui comunicat de presa.

Citeste si: Lovitura anului pentru soferi. Este interzis sa faci asta de la 1 ianuarie 2021

“De ce vor creste tarifele? Daca asiguratorul A are garantia ca orice suma platita cu titlu de despagubire va fi recuperata de la asiguratorul B, nu va mai avea nici un interes sa controleze valoarea acestei despagubiri. Deoarece majoritatea acestor despagubiri se achita direct unitatilor de reparatii, acestea vor putea factura orice si oricat”, mai explica cei de la FORT.

Ce ar putea risca soferii care fac accident

“Nici un asigurator nu va putea calcula cu exactitate cat de puternic va fi afectat de acest procedeu de decontare. Adica, asiguratorul B nu o sa stie cat de relaxat va fi asiguratorul A in acceptarea unor tarife de manopera de 800 de lei/ora, adaosuri de 100% la pretul pieselor de schimb sau costuri de 200 de euro pe zi de inchiriere a unui autovehicul.

De asemenea, nimeni nu va putea estima impactul efectului de contagiune. Adica, cele cateva mii de service-uri care factureaza in prezent 150 lei pe ora de manopera si ofera discount-uri la pretul pieselor de schimb vor ramane oare la acest nivel sau vor adopta tarife majorate de 5 ori?”, se mai intreaba reprezentantii FORT.

Citeste si: Se dau bani de la stat. Ce romani sunt vizati, in 2021