Se dau bani de la stat. Ce romani sunt vizati, in 2021

Se dau bani de la stat. Ce romani sunt vizati, in 2021
Se dau bani de la stat. Ce romani sunt vizati, in 2021

Se dau bani de la stat. Veste uriasa pentru mii de romani. Se pare ca noul Guvern, condus de Florin Citu, a decis sa prelungeasca o serie de masuri luate in pandemie si pe parcursul anului viitor.

Citeste si: Horoscop bani 2021. Dezastru pentru mii de romani. Lovitura crunta din partea astrelor

Cine sunt categoriile luate in vizor si ce sume vor incasa, ca sprijin. Noul Ministru al Muncii, Raluca Turcan, a emis un comunicat in care a oferit mai multe detalii, conform Digi24.

Se dau bani de la stat. Ce romani sunt vizati, in 2021

“Dupa decizia de a prelungi somajul tehnic si timpul flexibil de munca, Guvernul a decis astazi prelungirea altor masuri active, pana la 30 iunie 2021:

-50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2 500 lei pentru incadrarea in munca, pe perioada nedeterminata, cu norma intreaga, a persoanelor peste 50 de ani a caror raporturi de munca au incetat in perioada starii de urgenta sau alerta, din motive neimputabile lor, a tinerilor intre 16 si 29 de ani inregistrati ca someri sau a cetatenilor romani incadrati in aceleasi categorii de varsta, carora le-au incetat raporturile de munca din motive neimputabile lor;

-35% din remuneratia cuvenita zilei de munca acordata lucratorilor zilieri, pentru o perioada de 3 luni, la alegerea beneficiarului de lucrari;

-41,5% din salariul aferent zilelor lucrate pentru o perioada de lucru de 8 ore pe zi, dar nu mai mult de 41,5% din castigul salarial mediu brut, pentru angajatii sezonieri.

In plus, se vor acorda zile libere platite pentru parinti in perioada cursurilor online. Parintii vor beneficia, pana la finalizarea cursurilor anului scolar 2020-2021, de zile libere platite cu 75% din salariul brut, dar nu mai mult de 75% din castigul salarial mediu brut”, se arata intr-un comunicat al ministrului Muncii, Raluca Turcan.

Citeste si: Avere Irinel Columbeanu. Cati bani mai are, de fapt, afaceristul. Adevarul a iesit la iveala