Secretul lui Nicolae Ceaușescu. Fostul dictator a tinut multe lucruri departe de ochii curiosilor. Insa, odata cu trecerea anilor, o parte din ele au iesit la iveala. Unul dintre cele mai interesante secrete ale lui Ceausescu a fost strans legat de data sa de nastere. Nostalgicii il sarbatoresc in prezent in data de 26 ianuarie, ziua lui oficiala de nastere.

Citeste si: Obiceiul lui Nicolae Ceausescu de Revelion. Facea asta in fiecare an, impreuna cu Elena

Adevarul este insa cu totul altul. In ce zi s-a nascut, de fapt, Nicolae Ceausescu? Si care este motivul pentru care a ascuns acest lucru? Realitatea este cel putin surprinzatoare pentru multi. Inainte de anul 1989, cand a avut loc Revolutia, romanii stiau ca aniversarea lui are loc pe 26 ianuarie in fiecare an.

Secretul lui Nicolae Ceaușescu. Motivul rușinos pentru care a ascuns adevarul

Conform unui document oficial, descoperit in arhiva Primariei Scornicesti, din localitatea natala a dictatorului, Nicolae Ceausescu s-a nascut in data de 23 ianuarie, conform impact.ro.

„Act de nastere din anul una mie noua sute optsprezece luna Ianuarie ziua doua zeci si sase, la orele douasprezece amiazi.

In ziua de doua zeci si trei ale curentei luni, la orele douasprezece amiazi, s-a nascut la casa parintilor sai din comuna Scornicesti, Judetul Olt, un copil de sex barbatesc caruia i s-a dat prenumele Nicolae, numele de familie fiind Andruta Ceausescu, fiu al dlui Andruta Ceausescu de ani douazeci si cinci, de profesie Agricultor, domiciliat in comuna Scornicesti, si al d-ei Licsandra Ceausescu, nascuta Florea D. Militaru, de ani doua zeci si patru, de profesie Agricultoare, domiciliata in comuna Scornicesti”, se arata in documentul din Primaria Scornicesti.

Citeste si: Irina Loghin despre Revelionul cu Ceausescu. Cum a reactionat Elena, sotia dictatorului

Se pare ca, dupa nasterea lui Nicolae, tatal lui a sarbatorit evenimentul consumand o cantitate impresionanta de alcool. De altfel, Andruta chiar ar fi suferit de o dependenta de alcool. Doar ca petrecerea a durat… trei zile. Asa a ajuns sa declare nasterea fiului sau cu trei zile mai tarziu, intr-o zi de sambata, la Primarie.

Citeste si: Amanta lui Nicolae Ceausescu. Cum a reactionat Elena cand a aflat de relatia lor