Secretul lui Victor Ponta. Ce origini are, de fapt, fostul premier al Romaniei

Secretul lui Victor Ponta. Ce origini are, de fapt, fostul premier al Romaniei
Secretul lui Victor Ponta. Ce origini are, de fapt, fostul premier al Romaniei

Victor Ponta a intrat in PSD inca de pe vremea lui Adrian Nastase. Scoial-democratul a fost, pe rand, de-a lungul timpului, procuror, secretar de stat si ministru, presedinte PSD si acum presedinte al partidului Pro Romania. Trecutul sau este insa unul care pana acum a ramas invaluit in mister.

Victor Ponta, origini italiene

Victor Ponta a dezvaluit cum in urma cu aproape 100 de ani, familia sa a ajuns in Romania, din orasul Trieste, din Italia. Deplasarea era una in interes de munca, pentru pietruirea drumului de la Pecica la Nadlac.

Familia lui Victor ponta se numea in acele vremuri familia Ponte. Au fost adusi de catre imparatul austro-ungar pentru a contribui prin munca la lucrarile de infrastructura din vestul tarii.

Bunicul a venit din Moscopole

Mai departe, din povestirea sa, aflam ca familia din partea tatalui a venit din italia, dar familia din partea mamei provine din zona Albaniei. Pe mama sa o cheama Cornelia Naum, iar Naum este cunoscut ca fiind un nume folosit de aromani si de cei din zona balcanica.

Fiind in vizita in capitala Albaniei, in Tirana, Victor Ponta a povestit despre cum familia bunicului sau a ajuns de acolo in Romania, din satul Moscopole, de la granita cu Grecia.

“Este prima data cand ma aflu in Albania, la Tirana, si sper sa revin cu alta ocazie. Familia bunicului meu a plecat din Moscopole spre Romania, asa incat ar fi trebuit sa ajung pana acum aici, dar e bine ca am ajuns si acum”, declara Ponta acum mai multi ani.

Faptul ca Victor s-a nascut se datoreaza integral tatalui sau

Victor Ponta a fost nascut in anul 1972, in timpul regimului comunist condus de Nicolae Ceausescu. mama sa ar fi luat decizia sa nu pastreze de fapt sarcina, dupa cum a si declarat intr-un interviu, in 2010. Insa tatal sau nu a fost de acord.

“Faptul ca Victor s-a nascut se datoreaza integral tatalui sau, Dumnezeu sa-l odihneasca, pentru ca eu luasem decizia sa nu pastrez sarcina. Aveam o anume suferinta medicala care permitea un avort legal si eram hotarata sa nu fac copilul, dar a fost dorinta fierbinte a tatalui sau sa imi asum riscul. Noi am divortat ulterior, dar, in 1992, cand s-a stins din viata, tatal lui Victor a facut-o in casa noastra, inconjurat de cei dragi”, declara mama lui Victor Ponta.


Sursa: KanalD
Foto: Viva