Secretul numerelor care apar sub codul de bare. Ce inseamna, de fapt, ultima cifra

Secretul numerelor care apar sub codul de bare. Ce inseamna, de fapt, ultima cifra
Secretul numerelor care apar sub codul de bare. Ce inseamna, de fapt, ultima cifra

Secretul numerelor care apar sub codul de bare i-a uimit pe multi de-a lungul timpului. Putina lume stie cat de importanta este, de fapt, ultima cifra din acea serie. Chiar daca pare sa fie un sir aleatoriu, realutatea este cu totul alta. In cazul in care scanerul din magazin nu functioneaza si nu poate scana codul de bare, atunci acea insiruire de cifre de pe eticheta te poate salva.

Citeste si: Ce reprezinta ultima cifra din CNP. Ascunde un secret la care nu te asteptai

Casierul se uita pe eticheta, tasteaza manual fiecare cifra si asa finalizeaza trazactia. Chiar si in cazul in care angajatul din magazin nu poate scana cu aparatul produsul pe care il ai in cos, introducerea manuala in casa de marcat a acelui rand de numere te ajuta sa pleci acasa fericit.

Secretul numerelor care apar sub codul de bare

Exista un sistem foarte logic si util in spatele acestui sir de numere. Codurile de bare UPC au fost folosite pentru prima oara in SUA si Canada. Ele sunt o varianta a codurilor EAN, care sunt utilizate in restul lumii. In prezent, in aproape toate magazinele de pe toata planeta accepta ambele formate.

Atunci cand un produs este introdus in comert, el primeste un numar unic de identificare, tiparit sub forma acestui cod. Acest numar poate fi citit cu ajutorul unui dispozitiv electronic. Tiparirea se realizeaza cu ajutorul unei imprimante speciale, care este conectata la baza de date in care se afla produsele respective.

Citeste si: A intrat in camera si l-a vazut pe sotul ei aplecat peste patutul copilului. Cand s-a intors, a inlemnit de soc

Choar daca acel sir de cifre ar putea fi trecut pe eticheta si fara randul de linii, aceasta alaturare este o masura de siguranta. In cazul in care, de exemplu, casierul confunda doua dintre cifre, atunci poate scana rapid si usor partea cu linii. La fel se poate face si invers. Daca nu reuseste sa scaneze eticheta, atunci poate citi sirul de numere.

Codul de bare denumit UPC-A contine 12 cifre. Prima ne arata in ce categorie intra, de fapt, acel produs. De exemplu: cifra 3 se foloseste pentru obiectele legate de sanatate, iar cifra 2 este utilizata in cazul produselor care trebuie sa fie cantarite, conform clickpentrufemei.ro.

Ce inseamna, de fapt, ultima cifra

Urmatoarele cinci cifre ne indica ce companie a fabricat acel produs. Ultima cifra din orice cod de bare este extrem de importanta. Ea este folosita de computer ca sa verifice daca toate celelalte numere din cod au fost scanate ori introduse corect. Aceasta cifra este rezultatul unui calcul complex, care utilizeaza toate cifrele din restul codului de bare.

Citeste si: Veste proasta pentru Ionut Gologan! Ce se intampla cu romanul condamnat la moarte in Malaezia