Ion Iliescu, fostul presedinte al Romaniei, a implinit varsta de 91 de ani, in data de 3 martie 2021. Este unul dintre cele mai controversate personaje din istoria politica a tarii. A detinut o serie de functii importante de-a lungul timpului, asa ca Ion Iliescu primeste lunar o pensie fabuloasa.

Citeste si: Cine mosteneste averea lui Ion Iliescu. Adevarul despre fiul secret al fostului presedinte

Se pare ca fostul presedinte al Romaniei are un venit lunar care ii permite sa duca o viata fara griji din punct de vedere financiar. Fostul politician si lider PSD incaseaza o pensie de 3.916 lei. De asemenea, el mai beneficiaza si de o indemnizatie pentru ocuparea functiei suprema in stat, in valoare de 5.331 de lei.

Sigur nu stiai asta! Uluitor ce pensie primeste Ion Iliescu

Potrivit capital.ro, fostul presedinte al Romaniei incaseaza in fiecare luna suma de 9.247 lei. Conform ultimei declaratii de avere facute publice, Ion Iliescu detine un apartament in Bucuresti, cumparat in 1996. Mai mult, acesta avea urmatoarele venituri trecute in declaratie:

  • 54.000 lei indemnizatie de senator
  • 55.000 lei indemnizatie de fost presedinte
  • 33.000 lei pensie
  • 8.400 lei de la Academia de Stiinte Agricole si Silvice
  • un apartament in Bucuresti, de 156 mp
  • 16 tablouri de pictori romani si mici obiecte de arta
  • un autoturism Volkswagen din 2004

Citeste si: Cea mai discreta sotie de presedinte. Cum arata Nadia, sotia lui Emil Constantinescu

Ce pensie are Nina Iliescu

Sotia lui Ion Iliescu primeste lunar o pensie de 2.143 de lei. „Intervin foarte rar în spațiul public. Discreția a fost alegerea mea. Dacă fac asta acum, este pentru că mă simt obligată cu o explicație colegilor mei de muncă, atâția câți mai sunt în viață… Nu, pensia mea nu a crescut ca în povești, ci s-a mărit, conform legii, în ultimii zece ani, până la o sumă lunară care depășește cu puțin 2000 de lei. Colegii mei n-au a se minuna”, a specificat Nina Iliescu, soția fostului președinte al României, pe blogul lui Ion Iliescu, în urmă cu mai mult timp.

Citeste si: Carmen Iohannis la slujba de Craciun. Cum s-a imbracat sotia presedintelui. A incalcat canoanele religioase