Sophia Loren va juca intr-un film, pentru prima oara dupa 11 ani

Sophia Loren va juca intr-un film, pentru prima oara dupa 11 ani
Sophia Loren va juca intr-un film, pentru prima oara dupa 11 ani

Actrita italiana Sophia Loren va juca intr-un lungmetraj pentru prima data dupa mai bine de un deceniu, prin amabilitatea Netflix.

Sophia Loren – implinirea unui vis

Noua drama in limba italiana a site-ului se va numi „The Life Ahead”. Actrita Sophia Loren, in varsta de 86 de ani, va debuta in acesta pe 13 noiembrie, relateaza Deadline. Filmul este regizat de fiul vedetei, Edoardo Ponti.

“Cand fiul meu mi-a propus rolul, a fost un vis devenit realitate. Am acceptat pe loc, ca sa nu pierd ocazia”, a declarat Sophia Loren pentru Deadline. “Mi-a placut sa o portretizez pe doamna Rosa. Este dura, fragila, supravietuitoare. In multe privinte, ea imi aminteste de propria mea mama.”

Castigatoarea Premiului Academiei (“Doua femei” din 1961) joaca rolul unei evreice si a unui supravietuitor al Holocaustului, care ajuta la cresterea copiilor prostituatelor. Ea aspira deja la un Oscar pentru rol.

Se tinteste catre premii Oscar

Si este de asteptat, avand in vedere coincidentele aparute. Desi sezonul de premiere este intarziat din cauza pandemiei (Oscarurile din 2021 vor avea loc pe 25 aprilie ), data de lansare „The Life Ahead’s” din noiembrie se potriveste perfect cu lansarile traditionale de prestigiu ale Netflix. „Irlandezul” lui Martin Scorsese, de exemplu, a renuntat la 27 noiembrie anul trecut. In acelasi an, Netflix a reusit sa ia 7 din 20 de nominalizari.

„The Life Ahead” spera sa aiba o premiera mondiala la Roma, la sfarsitul lunii octombrie.

O cariera de exceptie

Sophia Loren, numele de scena al Sofiei Villani Scicolone Ponti (n. 20 septembrie 1934, Roma, Italia) este o actrita italiana de film.

Fiica ilegitima a inginerului Riccardo Scicolone si a profesoarei de pian Romilda Villani (1910–1991), Sophia Loren s-a nascut la Clinica Regina Margherita din Roma, Italia. Nu dupa mult timp se muta impreuna cu mama de la Roma la Pozzuoli, nu departe de orasul Napoli, loc unde isi petrece copilaria si parte din adolescenta in timpul razboiului, in conditii economice precare.

La 15 ani a plecat la Roma in cautarea succesului, tot impreuna cu mama sa care, in 1932, castigase un concurs ca sosie a Gretei Garbo. Sophia Loren a debutat in filmul Quo Vadis?. A participat la mai multe concursuri de frumusete printre care si Miss Italia in 1950. Acolo a castigat titlul de Miss Eleganza, titlu creat special pentru ea.


Sursa si foto: NYpost