Sute de mii de utilizatori, platiti de Facebook ca sa isi dezactiveze aplicatia

Sute de mii de utilizatori Facebook, platiti chiar de catre companie
Sute de mii de utilizatori Facebook, platiti chiar de catre companie

Utilizatori Facebook, platiti chiar de catre companie ca sa isi dezactiveze aplicatia? Da, acest lucru chiar este posibil. Cu toate ca suna bizar, exista si o explicatie logica pentru aceasta decizie. Se pare ca Facebook ii va plati pe cei care sunt dispusi sa isi dezactiveze benevol aplicatia, pentru o perioada limitata de timp.

Aceste persoane vor primi sume de pana la 120 de dolari pentru fiecare saptamana in care nu au acces la Facebook. Se pare ca vor incasa acesti bani sute de mii de utilizatori ai platformei, dar si utilizatori Instagram.

Se pare ca aceasta decizie care a atras atentia tuturor este, de fapt, o parte inclusa in cadrul unui studiu. Acesta se desfasoara inaintea alegerilor prezidentiale din 2020, scrie Business Insider, conform digi24.ro.

Sute de mii de utilizatori Facebook, platiti chiar de catre companie

Conform unui mesaj oficial transmis de reprezentantii companiei se pare ca scopul final este de „a intelege mai bine impactul Facebook si Instagram asupra atitudinilor si comportamentelor politice cheie”.

Singura cerinta pentru cei care accepta provocarea este dezactivarea conturilor de pe aceste retele sociale. Sau, daca refuza acest lucru, sa fie de acord cu niste modificari speciale ale acestora. Modificarile vor avea loc cu cateva saptamani inainte de alegerile prezidentiale din Statele Unite ale Americii.

Utilizatori Facebook. Compania se asteapta sa participe la studiu undeva intre 200.000 si 400.000 de persoane. “Oricine alege sa participe, fie ca participa la sondaje sau dezactiveaza Facebook sau Instagram pentru o perioada de timp, va fi recompensat”, a declarat purtatorul de cuvant al Facebook, Liz Bourgeois, conform sursei mentionate anterior.

“Oricine vrea sa participe – fie ca completeaza sondaje sau isi dezactiveaza conturile de Facebook sau Instagram pentru o anumita perioada de timp – va fi recompensat. Este o practica standard pentru acest tip de cercetare academica”, a mai adaugat Liz Bourgeois.