Toni Grecu rupe tacerea, la o luna de la externare! Ce a aflat despre plamanii lui, dupa ce s-a vindecat de COVID-19

Toni Grecu rupe tacerea, la o luna de la externare! Ce a aflat despre plamanii lui, dupa ce s-a vindecat de COVID-19
Toni Grecu rupe tacerea, la o luna de la externare! Ce a aflat despre plamanii lui, dupa ce s-a vindecat de COVID-19

Toni Grecu rupe tacerea, la o luna de la externare! Artistul se afla inca intr-o stare sensibila, pentru ca a fost grav afectat in urma infectarii cu COVID-19. A stat internat in spital timp de trei saptamani, apoi a scapat ca prin urechile acului de tragedia de la Matei Bals.

Toni Grecu rupe tacerea, la o luna de la externare

‘Ultimele doua luni pentru mine au fost ca un fel de film horror incepand cu data de 11 ianuarie. Astazi se implinesc cam doua luni de zile si inca ma lupt cu revenirea la viata normala. Am stat in spital trei saptamani si dupa aceea am inceput munca la domiciliu, cu ghilimelele de rigoare, pentru ca, in afara domiciliului nu prea am putut sa ma misc din cauza insuficientei resperatorii.

Plamanii in cazul meu au fost afectati puternic, cam la nivelul de 50% si peste 50%. Asta inseamna ca practic, nu pot sa respir. Nu ai aer, iar viata fara aer este imposibila. Nu mai am nevoie de aparat de oxigen. Cand am iesit din spital, am iesit independent de oxigen. In spital am luat destul de mult, pentru ca pur si simplu nu puteam trai altfel, dar acasa cand am ajuns, nu am mai avut nevoie, dar nici efort nu puteam sa fac”, a povestit Toni Grecu, pentru Antena 3.

Citeste si: Cutremur in televiziune! Antena 1 planuieste sa il dea afara de la Neatza cu Razvan si Dani

Chiar si acum are probleme atunci cand este nevoit sa depuna un efort mai mare. De o luna de zile face zilnic exercitiile recomandate de medici.

“Ca sa urc un etaj, aveam nevoie de pauza la fiecare treapta, imediat dupa ce am iesit din spital. Acum, la o luna de zile, nu mai am problema asta, pot urca un etaj fara probleme, dar la al doilea etaj, inca am nevoie de pauza. Cam asta este evolutia dupa o luna de zile kinetoterapie zilnica, de gimnastica specifica.

Din povestea mea ar putea sa invete sau ar putea sa inspire oameni care trec sau au trecut prin boala asta nenorocita si au ramas cu urmari. Povestea mea este sa povestesc si sa incerc sa fac bine, atat cat pot sa fac, prin intermediul mass-media. Mi-am putut relua activitatea, dar intr-o masura partiala”, a mai adaugat Toni Grecu.

Citeste si: Claudia Patrascanu si Bianca Dragusanu, scandalul anului! Si-au aruncat cuvinte grele: “Saraca si proasta…”

Ce a aflat despre plamanii lui

Actorul abia asteapta sa se poata vaccina impotriva COVID-19. Momentan nu stie sigur daca isi va putea recupera asa cum trebuie capacitatea pulmonara, in totalitate.

“Dureaza luni de zile. Revenirea functiei pulmonare post-COVID dureaza luni de zile si nu se stie daca functia pulmonara se recapata in proportie de 100%. Depinde de individ. Il fac. Deocamdata e devreme. Pot sa astept 3 luni de zile, dar nu mai mult de trei luni.

Se spune ca maxim 3 luni este asigurata aceasta imunitate naturala, dupa care, ea scade. Este foarte important pentru recapatarea sanatatii o programa pe care doctorul pneumolog il impune pacientului post-COVID cu afectiuni respiratorii severe”, a mai declarat Toni Grecu, pentru sursa citata anterior.

Citeste si: Sigur nu stiai asta! Uluitor ce pensie primeste Ion Iliescu! Averea fostului presedinte i-a uimit pe multi romani