Traditii si superstitii 2 ianuarie 2021. Ce trebuie sa faci pana de Boboteaza, ca sa iti mearga bine tot anul

Traditii si superstitii 2 ianuarie 2021. Ce trebuie sa faci pana de Boboteaza, ca sa iti mearga bine tot anul
Traditii si superstitii 2 ianuarie 2021. Ce trebuie sa faci pana de Boboteaza, ca sa iti mearga bine tot anul

Traditii si superstitii 2 ianuarie 2021. Nu doar de Revelion sau pe 1 ianuarie sunt o multime de superstitii, respectate de mii de romani. Si a doua zi de an ne aduce numeroase obiceiuri din popor. Trebuie neaparat sa faci asta pana de Boboteaza, pe 6 ianuarie. Asa vei avea noroc in toate, pe parcursul anului nou.

Citeste si: Cea mai inteligenta femeie din zodiac. Esti norocos daca o ai alaturi de tine

Incepand din 2 ianuarie si pana pe 5 ianuarie are loc umblatul cu crucea. Preotul este insotit de dascal si merge la casele credinciosilor. Are la el o galeata cu apa sfintita si busuioc si merge cu Iordanul sau Botezul, cum mai este numit in popor. O superstitie veche de la romani este legata de copiii din gospodarie.

Traditii si superstitii 2 ianuarie 2021. Ce trebuie sa faci pana de Boboteaza

Dupa ce pleaca preotul din curte, toti copiii din acea casa trebuie sa inconjoare gospodaria cu o lumanare aprinsa in mana. Daca fac asta, atunci familia va fi ocrotita tot anul de necazuri. Se mai spune ca acea lumanare trebuie sa fie apoi pastrata in casa. Daca apar pericole mari pentru cei din casa, trebuie sa fie aprinsa atunci.

Citeste si: Cum poti sa bei fara sa te imbeti. Sfatul nutritionistului Mihaela Bilic, pentru Sarbatorile de Iarna 2020

Traditii si superstitii 2 ianuarie 2021. Se mai spune ca in Ajunul Bobotezei, pe 5 ianuarie, se deschid cerurile. In unele zone, copiii merg la colindat. Poarta cu ei clopotei si talangi, impreuna cu vasc, brad si busuioc la caciuli, conform dcnews.ro. Mai este o alta traditie populara, care spune sa nu arunci gunoiul in ziua de Boboteaza. Daca faci asta, iti alungi norocul.

Daca vezi un cal alb in ziua aceea, vei fi plin de noroc tot anul. Daca un cal alb iese in calea unei fete nemaritate, atunci traditia populara spune ca ea se va casatori sigur in noul an.

Citeste si: Cele sapte cadouri care aduc ghinion. Sa NU le primesti niciodata in dar