Trucuri in bucatarie cu bicarbonat de sodiu. In ce mancaruri poti sa-l pui

Cum sa folosesti bicarbonatul in mai multe feluri de mancare
Cum sa folosesti bicarbonatul in mai multe feluri de mancare

Bicarbonatul de sodiu e de mare ajutor in orice casa. Acesta are mai multe intrebuintari, desi s-ar crede ca ajuta doar la baza copturilor. Cu toate astea, exista un numar considerabil de preparate la care sa-l poti folosi. In ce mancaruri ajuta?

In ce mancaruri poti sa pui bicarbonat de sodiu?

Aluaturile de patiserie sunt cu siguranta mult mai pufoase facute cu bicarbonat de sodiu in loc de drojdie uscata. Toata lumea stie care sunt avantajele atunci cand vine vorba despre copturi, dar nu multi cunosc beneficiile pe care le aduce bicarbonatul de sodiu la carne sau diferite legume.

Carnea de vita, curcanul sau gaina de la tara au carnea tare si atoasa, iar pentru a o fragezi e bine sa o tii in apa rece la frigider cu o lingurita de bicarbonat. Trebuie sa ai in vedere faptul ca trebuie sa o tii jumatate de ora astfel, mai apoi sa o clatesti cu apa calda si sa o prepari asa cum stii si iti place.

Te ajuta la preparate precum mazare sau copanele prajite

De asemenea, fasolea se fierbe cu putin bicarbonat de sodiu in cea de-a doua apa. Boabele se dau in clocot, mai apoi se arunca toata apa si la a doua apa se adauga o lingurita de bicarbonat si se lasa sa clocoteasca de cateva ori. Daca-ti plac mult copanelele si vrei sa iasa mai crocante decat de obicei, freaca-le cu putin bicarbonat de sodiu si sare fina de bucatarie.

Presara ulterior condimentele preferate pe deasupra si pune-le in ulei incins. Vor prinde o crusta extraordinara, iar iubitorii de piele prajita vor fi extrem de incantati. ”Omletă mai pufoasă – Bate ouăle spumă și adaugă un praf de bicarbonat de sodiu așa cum ai pune sare. Apoi pune omleta în tigaie cu diverse alte ingrediente după plac, precum brânza, legume, bucățele de salam sau de cârnăciori. Omleta va fi mai pufoasă”, arata libertatea.ro.