Uber a primit, în SUA, peste 3.000 de plângeri de hărţuire sexuală în 2018

Firma de ride-hailing Uber a anunțat că a primit peste 3.000 de plângeri de hărţuire sexuală, raportate la cele 1,3 miliarde de călătorii întreprinse în Statele Unite anul trecut, într-un comunicat menit să informeze şoferii şi publicul în privinţa siguranţei călătoriilor, transmite Reuters.

Cifrele reprezintă o reducere cu 16% a ratei incidentelor față de anul prrcedent, în cinci cele mai serioase categorii de hărţuiri sexuale raportate, au spus cei de la Uber în cadrul raportului de securitate bianual, prezentat în Statele Unite.

Firma a mai anunţat că numărul sesizărilor în privinţa abuzurilor asupra pasagerilor a fost depăşit de plângerile privind clienții care au agresat șoferii.

Raportul de 84 de pagini vine la aproximativ două săptămâni după apariţia informaţiilor că Uber şi-ar putea pierde licenţa de transport în Londra după “eşecuri” repetate în privinţa siguranţei şi a securităţii.

Uber, care s-a confruntat cu mai multe critici în privinţa siguranţei platformei sale, fiind implicată în mod repetat în proceseprivind conduita incorectă a șoferilor, s-a angajat anul trecut să transmită un raport privind securitatea, ca semn de schimbare a culturii corporatiste sub conducere noului CEO.

Firma, care operează în 70 de ţări, spune că raportul arată anagajamentul de transparenţă şi de îmbunătăţire a condiţiilor de siguranţă şi ca informaţiile din raport vor fi folosite pentru “următorii paşi”.

“Cred că mulţi oameni vor si surprinşi de cât de rare sunt aceste incidente, alţii vor crede că sunt încă prea obişnuite. Unii oameni vor aprecia cât de mult am făcut pentru siguranţă, alţii vor spune că încă mai avem multe de făcut. Cu toţii vor avea dreptate”, a scris pe Tweeter, Dara Khosrowshahi, CEO-ul companiei.

În raport, Uber spune că 99,9% din cele 2,3 miliarde de călătorii din SUA întreprinse în 2017 şi 2018 s-au finalizat fără incidente se siguranţă.